Indhold, alfabetisk

And

Jul eller Mortensaften... eller når man bare har lyst til and, så holder det 100 med en hel and i ovnen

And i ovnen

Man behøver ikke at nøjes med at spise and til Mortens aften og jul. And er altid godt.

Bagatelsovs, AKA bechamelsovs

En hvid basissovs, der bruges til rigtigt mange forskellige ting

Bechamelsovs

Den klassiske hvide sovs til lasagne, persillesovs, stuvning og meget mere

Boller

Lune boller er en herlig ting, og praktisk til madpakker såvel som fødselsdagsborde

Bourriols

Bourriols er franske pandekager, der oprindeligt er lavet med boghvedemel. Det er gode, solide pandekager, der udgør et godt fundament for et måltid.

Brasekartofler

Brasekartofler er en god måde at bruge kolde kartoffelrester på

Brownies

Brownies er en slags småkager, der bages i hel form og skæres ud efter hele portionen er bagt. Det er en tæt og tung kage, der skal indtages i relativt små stykker. Frisk frugt og lidt flødeskum er ikke dårlige ledsagere til de tætte kager.

Man skal endelige ikke bage en brownie for længe!

Brunede kartofler

Sukkerglaserede kartofler er traditionelt tilbehør til julemad og hamburgryg

Brødchips

En simpel og lækker måde at få brugt noget halvtørt og kedeligt brød på

Bønnehejs

Salat baseret på kogte bønner er god, mættende og sund.

Chillipasta

Pastaen er en god måde at præservere chillier på, og et praktisk og nemt krydderi når en ret skal have en smule ekstra punch

Den seje krumme

Godt brød har en sej krumme, og mange amatørbageres mål er at få et brød, der er elastisk som en god professionel bagers bedste brød.

Derfor bør du bage dit eget brød

Jeg bager meget brød. Meget af det brød, vi spiser her i huset, er noget jeg har bagt.

Easter buns

De hedder påskeboller, men kan bages hele året. De er søde, bløde og gode.

En ode til kartoflen

Mange synes at kartofler er kedelige. Det er nok fordi de altid koger dem - og måske endda for meget.

Flødekartofler

Kartofler i egen sovs, så at sige. Meget lækre og gode når der ikke er sovs.

Foccacia eller madbrød

Dette brød kan bruges som tilbehør til varm mad eller til at servere til ost, skinke, pølse eller lignende.

Frikadeller

En klassiker som man sjældent går galt i byen med.

Grønkålssalat

Sund, billig, velsmagende. Det kan ikke gå galt!

Grøntsager på panden

Sauterede grøntsager er rigtigt lækre og nemt at lave som tilbehør

Grøntsager stegt i ovnen

Grøntsager i ovnen er virkeligt godt og varieret tilbehør til alle mulige retter

Gulerods­kage

Kagen her er i bund og grund en krydderi- eller sandkage, men med tilføjelse af revne grøntsager. Jeg har bagt den med gulerod, squash, aubergine og jordskok og i alle tilfælde er kagen blevet meget lækker. Det er ikke grøntsagen, der giver kagen sin smag, men derimod krydderierne. Grøntsagen gør kagen mere saftig og giver også lidt struktur.

Hvededej

Her er en basisopskrift til dej til en masse formål: brød, boller, pizza, foccacia, madbrød og meget andet

Hvidløgs- eller ostebrød

Hvis du har lidt tørt brød til overs, er det rigtigt godt at lave hvidløgsbrød af.

Høns i haven

Det er en kolossal fornøjelse at have sine egne høns. De spiser madrester og køkkenaffald og lægger gode æg som tak

Jeg byggede en røgeovn

Nogle gamle hylder og lidt knofedt, og jeg var klar til at koldrøge

Kanelsnegle

Klassiske kanelsnegle lavet med en fed, lidt sød gærdej er noget der kan få lokket de fleste til et kagebord.

Kartoffelmos

Helt almindelig kartoffelmos er en herlig ting. Og den kan tunes på alle mulige måder og blive endnu mere spændende.

Kogt pasta

Helt almindelige spaghettier (runde) eller tagliatelle (flade) er fundamentet i mange pastaretter

Pages