AndJul eller Mortensaften... eller når man bare har lyst til and, så holder det 100 med en hel and i ovnen |
And i ovnenMan behøver ikke at nøjes med at spise and til Mortens aften og jul. And er altid godt. |
Bagatelsovs, AKA bechamelsovsEn hvid basissovs, der bruges til rigtigt mange forskellige ting |
BechamelsovsDen klassiske hvide sovs til lasagne, persillesovs, stuvning og meget mere |
BollerLune boller er en herlig ting, og praktisk til madpakker såvel som fødselsdagsborde |
BourriolsBourriols er franske pandekager, der oprindeligt er lavet med boghvedemel. Det er gode, solide pandekager, der udgør et godt fundament for et måltid. |
BrasekartoflerBrasekartofler er en god måde at bruge kolde kartoffelrester på |
BrowniesBrownies er en slags småkager, der bages i hel form og skæres ud efter hele portionen er bagt. Det er en tæt og tung kage, der skal indtages i relativt små stykker. Frisk frugt og lidt flødeskum er ikke dårlige ledsagere til de tætte kager. Man skal endelige ikke bage en brownie for længe! |
Brunede kartoflerSukkerglaserede kartofler er traditionelt tilbehør til julemad og hamburgryg |
BrødchipsEn simpel og lækker måde at få brugt noget halvtørt og kedeligt brød på |
BønnehejsSalat baseret på kogte bønner er god, mættende og sund. |
ChillipastaPastaen er en god måde at præservere chillier på, og et praktisk og nemt krydderi når en ret skal have en smule ekstra punch |
Den seje krummeGodt brød har en sej krumme, og mange amatørbageres mål er at få et brød, der er elastisk som en god professionel bagers bedste brød. |
Derfor bør du bage dit eget brødJeg bager meget brød. Meget af det brød, vi spiser her i huset, er noget jeg har bagt. |
Easter bunsDe hedder påskeboller, men kan bages hele året. De er søde, bløde og gode. |
En ode til kartoflenMange synes at kartofler er kedelige. Det er nok fordi de altid koger dem - og måske endda for meget. |
FlødekartoflerKartofler i egen sovs, så at sige. Meget lækre og gode når der ikke er sovs. |
Foccacia eller madbrødDette brød kan bruges som tilbehør til varm mad eller til at servere til ost, skinke, pølse eller lignende. |
FrikadellerEn klassiker som man sjældent går galt i byen med. |
GrønkålssalatSund, billig, velsmagende. Det kan ikke gå galt! |
Grøntsager på pandenSauterede grøntsager er rigtigt lækre og nemt at lave som tilbehør |
Grøntsager stegt i ovnenGrøntsager i ovnen er virkeligt godt og varieret tilbehør til alle mulige retter |
GulerodskageKagen her er i bund og grund en krydderi- eller sandkage, men med tilføjelse af revne grøntsager. Jeg har bagt den med gulerod, squash, aubergine og jordskok og i alle tilfælde er kagen blevet meget lækker. Det er ikke grøntsagen, der giver kagen sin smag, men derimod krydderierne. Grøntsagen gør kagen mere saftig og giver også lidt struktur. |
HvededejHer er en basisopskrift til dej til en masse formål: brød, boller, pizza, foccacia, madbrød og meget andet |
Hvidløgs- eller ostebrødHvis du har lidt tørt brød til overs, er det rigtigt godt at lave hvidløgsbrød af. |
Høns i havenDet er en kolossal fornøjelse at have sine egne høns. De spiser madrester og køkkenaffald og lægger gode æg som tak |
Jeg byggede en røgeovnNogle gamle hylder og lidt knofedt, og jeg var klar til at koldrøge |
KanelsnegleKlassiske kanelsnegle lavet med en fed, lidt sød gærdej er noget der kan få lokket de fleste til et kagebord. |
KartoffelmosHelt almindelig kartoffelmos er en herlig ting. Og den kan tunes på alle mulige måder og blive endnu mere spændende. |
Kogt pastaHelt almindelige spaghettier (runde) eller tagliatelle (flade) er fundamentet i mange pastaretter |