Brasekartofler er en god måde at bruge kolde kartoffelrester på
Ofte er der en håndfuld kartofler tilovers når man har lavet kogte kartofler. Det kan bruges til mange ting, men brasekartofler er en af de bedste. Kartoflerne skal helst være ret faste. Man kan lave brasekartofler af mere melede kartofler, men så bliver det nemt lidt "moset". Det kan være helt fint, men det er bare ikke det samme som rigtigt sprøde brasede kartofler.
Kartoflerne kan sagtens have skræl på, men er den meget grov kan man også pille kartoflerne før de brases.
Som altid med stegte kartofler er det en god idé at bruge en pande med keramisk belægning eller en virkelig god jernepande. Hvis man ikke passer på, kan de nemlig komme til at hænge rigtigt meget i. Det smager lige godt, men det er bare ikke så pænt.
Mængde | Ingrediens |
---|---|
200-300 gram pr. person | Kolde kartofler |
ca. 2 spsk. af hver | Smør/olje |
Salt of peber |
Trin | Tid |
---|---|
Uskæring | 5 min |
Stegning | 15 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 20 min |