Brasekartofler

Brasekartofler er en god måde at bruge kolde kartoffelrester på

Ofte er der en håndfuld kartofler tilovers når man har lavet kogte kartofler. Det kan bruges til mange ting, men brasekartofler er en af de bedste. Kartoflerne skal helst være ret faste. Man kan lave brasekartofler af mere melede kartofler, men så bliver det nemt lidt "moset". Det kan være helt fint, men det er bare ikke det samme som rigtigt sprøde brasede kartofler.

Kartoflerne kan sagtens have skræl på, men er den meget grov kan man også pille kartoflerne før de brases.

Som altid med stegte kartofler er det en god idé at bruge en pande med keramisk belægning eller en virkelig god jernepande. Hvis man ikke passer på, kan de nemlig komme til at hænge rigtigt meget i. Det smager lige godt, men det er bare ikke så pænt.

Ingredienser: 
MængdeIngrediens
200-300 gram pr. person
Kolde kartofler
ca. 2 spsk. af hver
Smør/olje
Salt of peber
Tidsforbrug: 
TrinTid
Uskæring
5 min
Stegning
15 min
Samlet tilberedningstid ca.20 min
Brasede kartofler undervejs
Vejledning: 
  1. Skær kartoflerne ud.
  2. Terninger på omkring 1x1 eller 1.5x1.5 cm er passende.
  3. Jo mindre de er, jo sprødere kan de blive.
  4. Stil panden over og kom smør og ojle på.
  5. Panden skal ikke være for varm i starten.
  6. Ryst kartoflerne godt rundt.
  7. Brug en plastikspartel til at løsne dem med hvis de hænger i.
  8. Skru langsomt op for varmen men du hele tiden ryster kartoflerne.
  9. Efterhånden som de begynder at danne en brun skorpe kan der skrues mere op.
  10. De skal gerne have godt med farve og være fint sprøde.
  11. Når de er ved at være klar kan man komme lidt salt of peber over. Husk dog at kartoflerne allerede er salte fra kogningen.
  12. Det er typisk færdige efter 15-20 minutter.