Brødchips

En simpel og lækker måde at få brugt noget halvtørt og kedeligt brød på

Rugbrødschips, lune, sprøde, salte, lækre

De fleste mennesker kan lide chips. Sprødt, salt, lidt fedtet... what's not to like?
De færreste mennesker kan derimod lide tørt rugbrød. Trist, kedeligt... ja, simpelthen tørt.
Hvor er det så godt at man kan forvandle kedeligt rugbrød til lækre chips! Og ikke kun rugbrød. Det meste brød kan faktisk blive til chips, bare man kan skære det tyndt nok.

Du skal bruge en klods brød. Det skal ikke være i skiver fra starten, for hele grundlaget for lækre chips er at det skal kunne skæres i helt tynde skiver.
Del brødet op så du kan skære nogle ultratynde og små skiver. 5x5 centimeter og millimetertynde er det ideelle.
Udover det skal du bruge en ovn - helst med grill - lidt olje og lidt salt, og vupti! Der er serveret lune chips. Du kan også eksperimentere med lidt tørrede krydderurter som f.eks. oregano eller en krydderolje, der er lavet med hvidløg, basilikum eller lignende.

Rugbrød er bedst, synes jeg, men lyst brød klan også bruges. Det er lidt sværere at skære tyndt og skal have kortere tid i ovnen fordi det meget hurtigt kan blive brændt.

 

Ingredienser: 
IngrediensBemærkninger
Halvtørt brød
Det må ikke være knasende tørt, men skal kunne skæres
Olivenolje
Groft salt
Tidsforbrug: 
TrinTid
Snitte
5 min
Grille/tørre
15 min
Samlet tilberedningstid ca.20 min
Tyyyynde skiver!
Olje og salt, og så i ovnen
Efter ristning og tørring
Vejledning: 
  1. Tænd for ovnen på grill eller høj varme med varmluft (250 grader).
  2. Skær brødet i stænger på langs, så skiverne kan blive ca. 5x5 centimeter.
  3. Skær derefter stængerne i så tynde skiver som du kan - målet er 1-1½ millimeter.
  4. Hvis skiverne bliver for tykke kan chipsene ikke blive sprøde, og hvis de bliver det, bliver de stenhårde.
  5. Fordel de tynde skiver tæt på en bageplade.
  6. Stænk olje ud over skiverne - ikke voldsomt meget, men bare nogle velfordelte dråber på hver skive.
  7. Drys salt ud over. Groft salt er godt, men ikke alt for groft. Knus det eventuelt lidt i en morter først.
  8. Sæt brødene i ovnen i en rille øverst.
  9. Hold øje med brødene hvis du griller. De begynder at boble af oljen, der syder, og blive brune efter et par minutter.
  10. Når de har en god farve, så slå over på varmluft og lad dem tørre godt igennem. Det tager typisk 5-10 minutter hvis skiverne er tynde.
  11. De skal være helt tørre og sprøde før de tages ud.
  12. Lad dem køle lidt af i en kurv, og nyd dem så.