En simpel og lækker måde at få brugt noget halvtørt og kedeligt brød på
De fleste mennesker kan lide chips. Sprødt, salt, lidt fedtet... what's not to like?
De færreste mennesker kan derimod lide tørt rugbrød. Trist, kedeligt... ja, simpelthen tørt.
Hvor er det så godt at man kan forvandle kedeligt rugbrød til lækre chips! Og ikke kun rugbrød. Det meste brød kan faktisk blive til chips, bare man kan skære det tyndt nok.
Du skal bruge en klods brød. Det skal ikke være i skiver fra starten, for hele grundlaget for lækre chips er at det skal kunne skæres i helt tynde skiver.
Del brødet op så du kan skære nogle ultratynde og små skiver. 5x5 centimeter og millimetertynde er det ideelle.
Udover det skal du bruge en ovn - helst med grill - lidt olje og lidt salt, og vupti! Der er serveret lune chips. Du kan også eksperimentere med lidt tørrede krydderurter som f.eks. oregano eller en krydderolje, der er lavet med hvidløg, basilikum eller lignende.
Rugbrød er bedst, synes jeg, men lyst brød klan også bruges. Det er lidt sværere at skære tyndt og skal have kortere tid i ovnen fordi det meget hurtigt kan blive brændt.
Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|
Halvtørt brød | Det må ikke være knasende tørt, men skal kunne skæres |
Olivenolje | |
Groft salt |
Trin | Tid |
---|---|
Snitte | 5 min |
Grille/tørre | 15 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 20 min |