Bønnehejs

Salat baseret på kogte bønner er god, mættende og sund.

Det er ikke alle der kan lide kogte bønner, men den her salat er god, mættende og sund.

Du kan udbløde og koge bønnerne selv. Jeg plejer at bruge røde kidney-bønner fra dåse.

Dressingen kan være den nemme basisdressing.

Bønnehejs kan tåle at stå længe uden at blive kedeligt.

Ingredienser: 
MængdeIngrediensBemærkninger
2-3 spiseskeer
Fintsnittet porre eller forårsløg
1 dåse
Røde kidney bønner
1-2 dl.
Andre grøntsager
F.eks. små stykker blomkål, broccoli, squash, gulerødder i meget små stykker, kolde kartofler i små stykker.
1 dl
Noget sødt
Hvis du kan lide det, f.eks. en nektarin eller en pære skåret i små stykker.
2-3 spiseskeer
Dressing
Brug bare basisdressing
Tidsforbrug: 
TrinTid
Røre dressing
5 min
Snitte porre eller løg
1 min
Skylle bønner
1 min
Snitte andre ingredienser
5 min
Samlet tilberedningstid ca.12 min
Bønner
Vejledning: 
  1. Bland dressingen i bunden af an skål
  2. Kom løg eller porre i og rør rundt.
  3. Kom bønnerne op i en sigte og skyl den lidt "fedtede" lage af.
  4. Ryst dem tørre og kom dem op i dressingen og rør rundt.
  5. Kom de andre ingredienser i og rør rundt.
  6. Din bønnehejs er klar.