Easter buns

De hedder påskeboller, men kan bages hele året. De er søde, bløde og gode.

Easter buns lyder umiddelbart som noget traditionelt engelsk eller amerikansk, men det er ikke noget som jeg har kunne finde nogen historie på. Opskriften her har jeg fra min bror, og jeg ved ikke hvor han har den fra.

Uanset hvad, er der tale om meget søde og "rige" boller med nødder, sukat, pomerans og eventuelt rosiner i. Det er klassiske teboller på steroider så at sige, og de egner sig f.eks. fint til en kop julekaffe. Som alt bagværk med meget fedtstof i - især smør - er de klart bedst når de er helt friske, og skal de spises dagen efter, så skal de helst lige lunes på en brødrister.

Det er klassiske teboller på steroider

Man spiser dem flækket med smør på, men de er faktisk så fede, at man sagtens kan undvære smørret og bare spise dem som en kage.

Ingredienser: 
MængdeIngrediensBemærkninger
100 gram
Smør
1 teske
Salt
50 gram
Puddersukker
2½ deciliter
Mælk
1 teske
Stødt kardemomme
½ teske
Revet muskatnød
1 spiseske
Stødt kanel
50 gram
Hasselnødder
Skal helst ristes
25 gram
Sukat
25 gram
Pomerans
25 gram
Rosiner
Kan udelades
1 stk.
Æg
Til pensling
Tidsforbrug: 
TrinTid
Riste nødder
10 min
Smelte smør
5 min
Blande dej
10 min
Hæve
1 time
Trille til boller
10 min
Efterhæve
50 min
Bage
15 min
Samlet tilberedningstid ca.2 timer 40 min
Med pomerans og sukat
Vejledning: 
  1. Nødderne ristes på en pande til de tager lidt farve og skallen begynder at falde af.
  2. De afkøles mens man fortsætter.
  3. Inden de kommes i skal de løse skaller lige nulres af.
  4. Smørret smeltes.
  5. Mælken kommes i.
  6. Puddersukker, salt og krydderier kommes i den lune blanding.
  7. Gæren røres ud i.
  8. Tørrret frugt, nødder og rosiner kommes i. Rosinerne kan udelades. Ikke alle kan lide rosiner i bagværk.
  9. Melet blandes i lidt ad gangen. Det er ikke sikkert det hele skal i. Dejen skal være så den ikke klistrer, men ikke alt for fast.
  10. Da den er ret fed, hænger den ikke så nemt i bordet, så der behøves ikke så meget mel.
  11. Så skal den hæve mindst en times tid.
  12. Herefter deles den i 16 lige store stykker, der hver trilles til en bolle.
  13. De sættes på en bageplade med bagepapir.
  14. Så skal de hæve igen. Tre kvarter til en time er passende.
  15. Ovnen tændes på 225 grader.
  16. Bollerne pensles med sammenpisket æg.
  17. De bages cirka 15 minutter nederst i ovnen til de er jævnt brune.
  18. Hvis ovnen bager ujævnt, så roter pladen et par gange undervejs.