De hedder påskeboller, men kan bages hele året. De er søde, bløde og gode.
Easter buns lyder umiddelbart som noget traditionelt engelsk eller amerikansk, men det er ikke noget som jeg har kunne finde nogen historie på. Opskriften her har jeg fra min bror, og jeg ved ikke hvor han har den fra.
Uanset hvad, er der tale om meget søde og "rige" boller med nødder, sukat, pomerans og eventuelt rosiner i. Det er klassiske teboller på steroider så at sige, og de egner sig f.eks. fint til en kop julekaffe. Som alt bagværk med meget fedtstof i - især smør - er de klart bedst når de er helt friske, og skal de spises dagen efter, så skal de helst lige lunes på en brødrister.
Det er klassiske teboller på steroider
Man spiser dem flækket med smør på, men de er faktisk så fede, at man sagtens kan undvære smørret og bare spise dem som en kage.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
100 gram | Smør | |
1 teske | Salt | |
50 gram | Puddersukker | |
2½ deciliter | Mælk | |
1 teske | Stødt kardemomme | |
½ teske | Revet muskatnød | |
1 spiseske | Stødt kanel | |
50 gram | Hasselnødder | Skal helst ristes |
25 gram | Sukat | |
25 gram | Pomerans | |
25 gram | Rosiner | Kan udelades |
1 stk. | Æg | Til pensling |
Trin | Tid |
---|---|
Riste nødder | 10 min |
Smelte smør | 5 min |
Blande dej | 10 min |
Hæve | 1 time |
Trille til boller | 10 min |
Efterhæve | 50 min |
Bage | 15 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 2 timer 40 min |