Brownies

Brownies må gerne være tætte

Brownies er en slags småkager, der bages i hel form og skæres ud efter hele portionen er bagt. Det er en tæt og tung kage, der skal indtages i relativt små stykker. Frisk frugt og lidt flødeskum er ikke dårlige ledsagere til de tætte kager.

Man skal endelige ikke bage en brownie for længe!

Ingredienser: 
MængdeIngrediensBemærkninger
2 stk
Æg
150 gram
Sukker
100 gram
Smør
smeltes og køles
100 gram
Mel
60 gram
Kakaopulver
2-3 teskeer
Vanillesukker
Brug gerne frisk vanille hvis der er adgang til det
½ teske
Groft salt
½-1 dl
Nødder
Groft hakkede
Tidsforbrug: 
TrinTid
Klargøring af dejen
15 min
Bagning
30 min
Samlet tilberedningstid ca.45 min
Klar til start
Æggene piskes med sukkeret
Det tørre blandes
Klar til bagning
Vejledning: 
  1. Smelt smørret og lad det køle af mens resten laves.
  2. Pisk æg og sukker skummende og hvidt.
  3. Hak nødderne groft hvis du kommer nødder i. Hasselnødder, valnødder eller mandler egner sig fint.
  4. Bland de tørre ingredienser. Kom også nødderne i.
  5. Kom det tørre op i æggene og vend det i med en ske.
  6. Kom de afkølede smør op i og vend også det i.
  7. Smør en form på ca. 20*30 cm med resten af smørret. Brug fingrene. Det er det nemmeste.
  8. Drys en smule rasp i bunden af formen.
  9. Fordel dejen i formen.
  10. Bag i ca. 30 minutter ved 175 grader.
  11. Brug IKKE varmluft! Det tørrer kagen ud.
  12. Bag hellere en tand for lidt end for meget. Kagen må gerne være lidt tæt indeni.
  13. Køl den af og skær den ud i stykker på 3-4 cm på hver led.