Kanelsnegle

Klassiske kanelsnegle lavet med en fed, lidt sød gærdej er noget der kan få lokket de fleste til et kagebord.

De færdige snegle

De her snegle er lavet med en lidt mere tilgængelig gærdej, som alle ganske nemt kan lave.

Den fede gærdej kan danne grundlag for mange forskellige typer bagværk, f.eks. gærkringle eller Easter Buns og kan i sig selv give nogle fine theboller. Den består i sin enkelhed af mælk, smør og mel, den er typisk lidt sød og ofte smagt til med kardemomme. Man kan også komme æg i. Det gør jeg ikke så tit. Der er også rigeligt med gær i, så den hæver ret hurtigt, men til gengæld er brødet, der kommer ud af dejen, ikke så spændende når det har stået en dag eller to. Det egner sig helt klart bedst til at blive spist lunt.

 

Kanelsneglene er lavet af en portion af sådan en dej, og så en en remonce med kanel. Remonce er et fint ord for en creme af smør, sukker og vanilje. Her kommer der både vanilje og kanel i. Nogle gange er der også marcipan i remonce, og det kan man også komme i her.

Ingredienser: 
MængdeIngrediensBemærkninger
Dej
Se link i teksten nedenfor
50 gram
Smør
Blødt
150 gram
Sukker
1 teske
Vanilje
2 spiseskeer
Kanel
Tidsforbrug: 
TrinTid
Klargøring af dej
15 min
Hævning
1 time
Klargøring af creme
10 min
Udrulning, smøring, rulning, udskæring
15 min
Efterhævning
30 min
Bagning
20 min
Samlet tilberedningstid ca.2 timer 30 min
Den udrullede dej
Smurt med creme
Rullet
Klar til at blive skåret
Klar til efterhævning
Penslet med æg - det gør jeg ikke længere
Fyldet er løbet ud - for meget smør i cremen
Vejledning: 

Dejen laves som beskrevet under dej af hvedemel til f.eks. fødselsdagsboller. Den må gerne være til den fede side.

 

Cremen røres af blødt smør, og jeg kommer gerne meget mere sukker end smør i. Smørret smelter når sneglene bages, og så løber det hele ud på bagepladen frem for at blive inde imellem lagene.

 

Når dejen har hævet, rulles den ud. Så smøres den bløde creme på fladen og det hele rulles til en ”roulade”. Så skal dejen skæres i ret tykke skiver som sættes på en bageplade og får lov at hæve endnu en gang. Sneglene bages til de har fået lidt farve, men ikke så længe at dejen bliver sprød og tør. Man kan pensle sine snegle med æg, men det gør jeg ikke mere. Jeg synes de bliver helt fine uden æg.

 

De bages cirka 20 minutter ved 225 grader og varmluft. Hold lige øje med at de ikke bliver brændte. Det meget sukker og smør kan godt karamellisere og blive lidt branket.