Lune boller er en herlig ting, og praktisk til madpakker såvel som fødselsdagsborde
Man kan bruge en helt almindelig fast hvededej til at lave boller af. Den skal bare deles i passende bidder, rulles til boller, hæve og bage.
Men man kan også lave en mere luksuriøs, klassisk dej til fødselsdagsboller - af nogen kendt som teboller eller farmorboller.
Kendetegnet ved dejen er at den er fed og sød.
Bollerne skal bage kort tid så de forbliver bløde og saftige, og hvis man pensler dem med æg kan de blive kolossalt flotte.
Mængde | Ingrediens |
---|---|
200 gram | Smør |
En kvart pakke | Gær |
1 spiseske | Salt |
2-4 spisekeer | Sukker |
1-2 teskeer | Stødt kardemomme |
3-4 deciliter | Mælk |
4-500 gram | Hvedemel |
Trin | Tid |
---|---|
Klargøring af dejen | 10 min |
Hævetid | 1 time |
Formning af boller | 15 min |
Bagetid | 15 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 1 time 40 min |