Kagen her er i bund og grund en krydderi- eller sandkage, men med tilføjelse af revne grøntsager. Jeg har bagt den med gulerod, squash, aubergine og jordskok og i alle tilfælde er kagen blevet meget lækker. Det er ikke grøntsagen, der giver kagen sin smag, men derimod krydderierne. Grøntsagen gør kagen mere saftig og giver også lidt struktur.
Når jeg laver den, så sjusser jeg mig lidt frem, så målene her er blot vejledende. Jeg ved at det ikke er god skik i kagebagning, som normalt skal være med meget præcise mål, men jeg har endnu ikke bagt en uspiselig gulerodskage med slump-metoden.
Jeg kommer også gerne nødder i kagen. Hakkede mandler eller valnødder eller hele hasselnødder er godt. En håndfuld solsikkekerner kan også give lidt bid.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
4 dl | Gulerødder - eller en anden passende grøntsag | Revet på den grove del af et rivejern |
2 dl | Olje | En neutral olje er bedst, vindruekerne, solsikke eller raps |
2 dl | Sukker | |
4 stk | Æg | |
4 dl | Mel | |
1-2 teskeer | Vanillesukker | Man kan også bruge ægte vanille hvis man vil |
4 teskeer | Kanel | Stødt |
1-2 teskeer | Kardemomme | Stødt |
2 teskeer | Bagepulver | |
½ teske | Groft salt |
Trin | Tid |
---|---|
Tillavning af dej | 15 min |
Bagning | 45 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 1 time |
Når kagen bages, så hold øje med den.
Den hæver til den dobbelte størrelse og revner for det meste i toppen, så sørg for at formen er stor nok.
Bag den ikke på varmluft, for så tørrer den ud. Når den er bagt en halv times tid, så stik en tynd kniv eller en strikkepind i den og se om noget hænger ved. Hvis det gør, så bag videre. gentag hvert 5. minut indtil der ikke hænger noget i pinden. Så er kagen klar.
Lad den køle lidt af i formen, og vend den så ud på en rist hvor den kan køle færdig.