Bechamelsovs

Den klassiske hvide sovs til lasagne, persillesovs, stuvning og meget mere

Opskriften er til en lille portion som til persillesovs til 2-4 personer. Lav gerne mere hvis det fx er til lasagne eller stuvning.

Du skal bruge:

  • En mellemstor gryde.
  • Et piskeris.

Det tager 15-20 minutter før den er klar, og du skal hele tiden røre i den så den ikke brænder på.

Bechamelsovsen kan også blive til:

  • Persillesovs hvis du vasker og hakker persille og kommer det i. Det er godt til stegt flæsk, frikadeller eller medisterpølse.
  • Fyld til tarteletter hvis du kommer lidt skinke, gulerødder, majs og ærter i, eller noge kogt kylling og asparges.
  • Stuvet hvidkål hvis du snitter og koger hvidkål nogle minutter og kommer i.
Ingredienser: 
MængdeIngrediens
2 spiseskeer
Smør
2 spiseskeer
Mel
½ liter
Mælk
1 teske
Salt
½-1 teske
Revet muskatnød
Tidsforbrug: 
TrinTid
Lav en opbagning
2 min
Kom mælk i og kog op
5 min
Kog igennem
10 min
Samlet tilberedningstid ca.17 min
Vejledning: 
  1. Smelt smørret i gryden. Det skal kun lige smelte.
  2. Skru ned for blusset.
  3. Kom melet i og pisk grundigt med et piskeris til smørret er suget op. Det bliver meget tykt.
  4. Kom halvdelen af mælken i og pisk til smørret og melet er opløst.
  5. Skru op igen og pisk mens det varmer igennem.
  6. Bliv ved med at røre rundt så det ikke brænder på.
  7. Når det bliver varmt og koger bliver det meget tykt.
  8. Kom lidt mere mælk i og pisk igen.
  9. Det må ikke blive for tyndt.
  10. Kom salt og muskatnød i.
  11. Husk at røre rundt mens det koger igennem 5 minutters tid.
  12. Når det koger det videre mens du rører rundt bliver det lidt tykkere.
  13. Kom mere mælk i hvis det bliver for tykt.
  14. Det skal være nogenlunde ligesom yoghurt.