Sauterede grøntsager er rigtigt lækre og nemt at lave som tilbehør
Bløde løg er den klassiske slags tilbehør, som er godt til mange ting, men især til bøffer, fx hakkebøffer.
Men kan kan lave alle mulige grøntsager på den her måde. Alene eller blandet med hinanden hvad du har eller hvad du kan lide. Du bruger bare 2-3 slags grøntsager af dem, der er nævnt nedenfor. Det hele kan faktisk kombineres som du bedst kan lide det.
Brugbare grøntsager er:
Du skal også bruge:
Kunsten er at komme tingene på i den rækkefølge der passer med den tid de skal have. Ingen af delene må få for meget. Så bliver det slattent. Det her er rækkefølgen:
Det tager cirka 10 minutter at lave, når du har alting skåret ud og klart. Det skal laves som det aller sidste, så det går direkte på bordet.
Hvis du vil lave bløde løg, så bruger du kun løg og ikke andet. De kommer op i smørret, steger lidt, krydres og bobler indtil de er bløde. Du kan sagtens bruge forårsløg eller porrer i stedet. Hvis de bliver for tørre og begynder at brune det mindste, kan du hælde 1-2 spiseskeer vand på.
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1-200 gram pr. person | Snittede grøntsager |
2-3 spiseskeer | Olje eller smør |
1-2 teskeer | Salt |
1 spiseske | Honning |
Trin | Tid |
---|---|
Snitte, skrælle, hakke | 10 min |
Sautere | 10 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 20 min |