Grøntsager på panden

Sauterede grøntsager er rigtigt lækre og nemt at lave som tilbehør

Gulerødder i mange farver

Bløde løg er den klassiske slags tilbehør, som er godt til mange ting, men især til bøffer, fx hakkebøffer.

Men kan kan lave alle mulige grøntsager på den her måde. Alene eller blandet med hinanden hvad du har eller hvad du kan lide. Du bruger bare 2-3 slags grøntsager af dem, der er nævnt nedenfor. Det hele kan faktisk kombineres som du bedst kan lide det.

Brugbare grøntsager er:

  • Almindelige løg, rødløg, forårsløg eller porre snittet i skiver.
  • Rodfrugter: gulerødder, majroer eller knoldselleri i små stykker eller stave.
  • Bladkål: for eksempel spidskål eller savoykål snittet i fine strimler.
  • Blomkål eller broccoli i små buketter.
  • Bladselleri snittet i små stykker.
  • Grønne bønner, hele eller halveret.
  • Slikærter eller bælgærter (hvor du kan spise det hele).
  • Asparges, skåret i 5-6 stykker hver.
  • Rød eller grøn peber skåret i strimler eller tern.
  • Squash kåret i halve skiver eller i små stykker.
  • Grønærter, løse.
  • Majs, løse

Du skal også bruge:

  • En pande.
  • 1 spiseske olie eller smør.
  • 1 teske salt og lidt peber.
  • 1 teske honning.

Kunsten er at komme tingene på i den rækkefølge der passer med den tid de skal have. Ingen af delene må få for meget. Så bliver det slattent. Det her er rækkefølgen:

  • Løg, porre, bladselleri, rodfrugter skal først på.
  • Så kommer asparges, hele ærter, bladkål eller grønne bønner hvis du bruger det.
  • Så kommer rød/grøn peber, broccoli eller blomkål.
  • Til sidst kommer squash eller grønærter og majs, som kun lige skal varmes.

Det tager cirka 10 minutter at lave, når du har alting skåret ud og klart. Det skal laves som det aller sidste, så det går direkte på bordet.
 

Hvis du vil lave bløde løg, så bruger du kun løg og ikke andet. De kommer op i smørret, steger lidt, krydres og bobler indtil de er bløde. Du kan sagtens bruge forårsløg eller porrer i stedet. Hvis de bliver for tørre og begynder at brune det mindste, kan du hælde 1-2 spiseskeer vand på.

Ingredienser: 
MængdeIngrediens
1-200 gram pr. person
Snittede grøntsager
2-3 spiseskeer
Olje eller smør
1-2 teskeer
Salt
1 spiseske
Honning
Tidsforbrug: 
TrinTid
Snitte, skrælle, hakke
10 min
Sautere
10 min
Samlet tilberedningstid ca.20 min
Porrer er gode på panden
Vejledning: 
  1. Sæt panden på varmen.
  2. Kom smør eller olie på.
  3. Kom grøntsagerne på i rækkefølgen ovenfor.
  4. Hver ting skal bare lige varmes op før den næste kommer på.
  5. Det skal svitses men ikke stege eller brune.
  6. Kom lidt salt, peber og honning på før det sidste kommes på.
  7. Når alt er på gives det hele et ordentligt skrald varme så noget af vandet damper af.
  8. Server det straks!