Flødekartofler

Kartofler i egen sovs, så at sige. Meget lækre og gode når der ikke er sovs.

Flødekartofler er gode som tilbehør til ting, der ikke bliver sovs af. De ligger ligesom i deres egen sovs.

Det tager i hvert fald 1 time at lave. Måske lidt længere.

Du skal bruge et stort, ovnfast fad tiol at lave dem i.

Ingredienser: 
MængdeIngrediensBemærkninger
1-1.5 kilo
Kartofler
200-300 gram pr. person. 4-500 gram hvis folk er meget sultne.
1 stort
Løg
1 spiseske
Hvedemel
1 spiseske
Salt
Lidt frisk fra kværnen
Peber
2.5 deciliter
Piskefløde
1 deciliter
Vand
1-2 fed
Hvidløg
Hakket fint
En lille dusk
Timian
Hakket fint, ca. 1-2 spiseskefulde
Tidsforbrug: 
TrinTid
Skrælle, skylle, skære
10 min
Komme i fadet
5 min
Bage
1 time
Samlet tilberedningstid ca.1 time 15 min
Vejledning: 
  1. Ovnen tændes på 225 grader.
  2. Løget pilles, halveres og skæres i skiver.
  3. De lægges ned i bunden af fadet.
  4. Hvis du vil have hvidløg eller timian i kommes det ovenpå.
  5. Melet drysses hen over i et jævnt lag.
  6. Hvis skrællen er grim på kartoflerne, skal de skrælles.
  7. Så skæres de i skiver og lægges ned i fadet.
  8. Så kommer du salt og peber ud over.
  9. Til sidst hældes fløden på.
  10. Du kan komme en lille smule vand på også.
    Så bliver der lidt mere, men lidt tyndere sovs.
  11. Det skal ikke dække kartoflerne. Det bobler op når det kommer i ovnen.
  12. Fadet sættes ind på en plade midt i ovnen.
  13. Det skal stå 45 minutter eller en time indtil fløden bobler op og det er lidt brunt hist og her.