Kartofler i egen sovs, så at sige. Meget lækre og gode når der ikke er sovs.
Flødekartofler er gode som tilbehør til ting, der ikke bliver sovs af. De ligger ligesom i deres egen sovs.
Det tager i hvert fald 1 time at lave. Måske lidt længere.
Du skal bruge et stort, ovnfast fad tiol at lave dem i.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
1-1.5 kilo | Kartofler | 200-300 gram pr. person. 4-500 gram hvis folk er meget sultne. |
1 stort | Løg | |
1 spiseske | Hvedemel | |
1 spiseske | Salt | |
Lidt frisk fra kværnen | Peber | |
2.5 deciliter | Piskefløde | |
1 deciliter | Vand | |
1-2 fed | Hvidløg | Hakket fint |
En lille dusk | Timian | Hakket fint, ca. 1-2 spiseskefulde |
Trin | Tid |
---|---|
Skrælle, skylle, skære | 10 min |
Komme i fadet | 5 min |
Bage | 1 time |
Samlet tilberedningstid ca. | 1 time 15 min |