Chillipasta

Pastaen er en god måde at præservere chillier på, og et praktisk og nemt krydderi når en ret skal have en smule ekstra punch

Chilli!

Når efteråret nærmer sig, så har vi ofte en lille håndfuld chillier tilbage på vores planter i drivhuset. Der er for det meste også en håndfuld tomater, nogle modne, andre stadig grønne.

Jeg plukker det hele og kombinerer det med lidt løg og laver en chillipasta, som kommer på glas, og kan holde sig hele vinteren og bruges en skefuld eller to ad gangen til at peppe diverse krydrede retter op.

Jeg er ikke vildt begejstret for ekstremt stærke chillier, og laver af samme årsag ikke pastaen vildt stærk, men bruger vore egne chillier med lav styrke, tomater og lidt løg til at lave en afbalanceret og velsmagende pasta.

Metoden er enkel, og der er næsten ingen opskrift.

Ingredienser: 
MængdeIngrediensBemærkninger
6-8-10 stk (Ca. 100-150 gram)
Chillier af forskellig slags
Jeg tager altid de mildeste
Ca. 200 gram
Tomater
Gerne lidt ukurrante: overmodne eller lidt lyse
1 stk
Mellemstort løg
Gerne et rødløg
½-1 dl
Neutral olje
1 spske
Honning eller sukker
Ca. 1-200 gram
Røde peber
Ikke nødvendige, men mildner og drøjer pastaen lidt
Tidsforbrug: 
TrinTid
Hak chillier, tomater og løg
10 min
Blend det hele
5 min
Kog det op
10 min
Kom på glas
10 min
Samlet tilberedningstid ca.35 min
Ingredienserne
Lidt rester
Hakket
Klar til køleskabet
Vejledning: 

Skær stilkene af chillierne og skær dem i 1-2-3 cm store stykker. Tag kernerne og indmaden med. Det er der styrken sidder.

Hvis tomaterne er store, så skær også dem ud.

Kom stykkerne op i en blender sammen med oljen.

Jeg havde en rest chilli-olje og nogle italienske røde preber i olje. Det kom også med op i.

Blend det hele til en ensartet pasta. Det kan være lidt svært, men slukker man og pirker lidt med en ske inden man blender videre, så bliver alting til mos efterhånden.

Hæld det hele op i en gryde og kog det op.

Tilsæt sukker eller honning.

Skold nogle syltetøjsglas med kogende vand og lidt Atamon og hæld pastaen over i glassene.

Luk dem og stil dem køligt og mørkt - fx i køleskabet.

Brug pastaen som krydderi. Min pasta er typisk så mild at jeg uden problemer kan komme 2-3 teskefulde i en ret.