Spaghettikødsovs

Spaghetti med kødsovs er en ret som de fleste kan lide

Hakket kød

Pasta med tomatsovs eller "Spaghettikødsovs" som mange ynder at kalde det, er formodentlig den mest populære ret her i Danmark. De fleste voksne såvel som børn elsker det, og det er nemt at lave - men tager (bør tage) lidt tid. Der skal masser af grøntsager i kødsovsen og salat og brød til. 4-500 gram hakket oksekød og 100 gram bacon rækker i mine øjne rigeligt til at bespise 6-8 personer, måske endda 10, eller giver mad til mange dage.

Du kan sagtens servere lyst brød eller hvidløgsbrød til.

Friske tomater skåret i små stykker er gode at komme over i stedet for at lave salat.

Du kan også lave en rigtig salat til – tomatsalat er godt.

Nogen kan også godt lide revet ost på, fx parmesan.

Hvis der er noget tilbage af kødsovsen kan det komme i køleskabet eller fryseren og varmes til nogle nye pastaer dagen efter. Den kan også blive til… ta-daaa… lasagne!

 

Opskrifter: 

Kogt pasta
Opskrift

Helt almindelige spaghettier (runde) eller tagliatelle (flade) er fundamentet i mange pastaretter

Tomatsovs med kød
Opskrift

En god grundsovs til pasta eller lasagne

Tomatsalat
Opskrift

En supergod salat til al mulig pasta eller lasagne.