En god grundsovs til pasta eller lasagne
Det her bliver en stor portion, og der er nok til flere dage eller mange mennesker. Det tager sin tid at lave fordi der er meget at snitte og hakke og fordi det skal stå længe og koge. Til gengæld er resultatet fantastisk.
Du kan også bruge sovsen eller en rest af den til lasagne.
Hvis det skal gemmes mere end en dag, så skal det fryses. Mad med hakket kød kan hurtigt blive dårligt, selv i køleskabet. Kom simpelthen nogle portioner op i poser eller bøtter og frys det. Det kan tø på en nat i køleskabet, nogle timer på køkkenbordet eller tøs i en gryde ved svag varme.
Du skal bruge:
Der skal være masser af grønt og tomater i! Der kan sagtens være 4-6 gange så mange grøntsager som der er kød. Det smager stadig rigtigt godt af kødsovs. Det meste grønt kan bruges, og du kan komme mange forskellige ting i udover det som står i opskriften: kål (spids-, rosen, hvidkål), blomkål eller broccoli, rodfrugter, peberfrugter, squash, aubergine. Man kan også supplere med kidney-bønner, linser eller andet og kommer ting som grønne bønner i til sidst.
Det er en god ret at bruge lidt "kedelige" grøntsager i. Slatne gulerødder eller kål der er lidt "træt". Det er der ingen, der kan smage når det er færdigt.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
4-500 gram | Hakket oksekød | Det behøver ikke være for magert |
100 gram | Bacon | Skåret i små tern |
1 stort eller 2 mindre | Løg | |
3-4 styk | Gulerødder | |
2-3 stilke | Bladselleri | |
Rigeligt! | Andet grønt | F.eks. 1 squash, 2-3 dl spidskål, 1 rød peber, 1 porre, 1-2 dl persillerødder, selleri eller sådan noget. |
½-1 stk. | Chili | Rød og ikke for stærk! |
2-3 fed | Hvisløg | Kan udelades |
3-4 dåser | Flåede tomater | |
2 spiseskeer | Salt | |
1-2 teskeer | Sukker eller honning | |
1-2 spiseskeer | Oregano |
Trin | Tid |
---|---|
Bruning af kødet | 15 min |
Udksæring af bacon | 5 min |
Snitning af grønt | 10 min |
Rivning af grønt | 5 min |
Snitning af chili og hvidløg | 5 min |
Opkogning | 10 min |
Kogetid | 2 timer |
Samlet tilberedningstid ca. | 2 timer 50 min |