Lasagne

Lasagne kan laves på alle mulige måder, men her laver vi den med kødsovs

Klar til servering

Lasagne kan laves på alle mulige måder, men her laver vi den af en rest kødsovs tilovers fra spaghetti med kødsovs. Hvis der ikke er nok kan du komme en ekstra dåse tomater i eller rive et par gulerødder eller en squash mere i.

Du skal bruge:

  • Et firkantet ovnfast fad. Stort hvis der er meget kødsovs, ikke så stort hvis der er mindre.
  • Kødsovs – nok til to tynde lag i det fad du bruger.
  • Bechamelsovs – lidt mere end kødsovsen. Nok til to gode lag i det fad du bruger.
  • Lasagneplader, friske eller tørrede.
  • Mozarellaost. Den kan være frisk (i små poser med vand ved) eller tør og revet som til pizza.

Kødsovsen skal være varm når du lægger lasagnen sammen, så sæt den til at varme før du laver bechamelsovsen. Hvis den skal laves fra bunden til formålet, tager det selvfølgelig længere tid at lave lasagnen. Du kan sagtens lave kødsovsen dagen før.

Ingredienser: 
MængdeIngrediens
1-1½ liter
Kødsovs
1-1½ liter
Bechamelsovs
Nok til 3 lag i fadet
Lasagneplader
Tidsforbrug: 
TrinTid
Bechamelsovs
20 min
Sammenlægning
10 min
Bagning
40 min
Samlet tilberedningstid ca.1 time 10 min
Sovs-plader-sovs-plader...
Klar til ovnen
Vejledning: 
  1. Tænd for ovnen på 225 grader og varmluft.
  2. Kom halvdelen af kødsovsen ned i bunden af et ovnfast fad.
  3. Læg lasagneplader ovenpå så det er dækket.
  4. Knæk dem eventuelt i stykker og lav et ”puslespil” så de passer i et lag.
  5. Kom halvdelen af bechamelsovsen ovenpå pladerne.
  6. Læg et lag plader mere.
  7. Kom resten af kødsovsen ovenpå.
  8. Hvis bechamelsovsen er blevet meget tyk mens den har stået, kan du komme lidt mere mælk i og røre rundt.
  9. Læg det sidste lag plader på.
  10. Hæld det sidste bechamelsovs over.
  11. Kom osten på. Den friske skæres i skiver eller "rives" i stykker og fordeles, den revne drysses bare over.
  12. Bag lasagnen 30-40 minutter i ovnen indtil den bliver lækker brun ovenpå og bobler lidt i kanten.