Helt almindelige spaghettier (runde) eller tagliatelle (flade) er fundamentet i mange pastaretter
Pastaer skal koges i en stor gryde med meget plads. Du skal nemt kunne røre rundt i dem mens de koger. Det kan være meget smart med en pastaindsats, men det er slet ikke nødvendigt.
Metoden er den samme for frisk og tørret paste. Tiden er bare forskellig.
Frisk pasta skal koge meget kort! Typisk 2-3 minutter, måske 5 for nogle typer. Nogle gange er frisk pasta klar lige når vandet er kommet i kog igen.
Tørret pasta skal koge i hvert fald 10 minutter, nogle gange 12 eller 15.
Smag på pastaerne undervejs. De skal være kogt men stadig lidt faste inden i - "have lidt bid" som man siger, eller "al dente" som italienerne siger... "til tænderne". Tag dem straks af og hæld vandet fra når de er klar, og server eller anret med det samme!
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
Masser! | Vand | Brug en stor gryde med meget plads og meget vand |
2-3 spiseskeer | Salt | |
150-200 gram | Frisk pasta | Brug kun cirka det halve hvis pastaen er tørret |
Trin | Tid |
---|---|
Bring vandet i kog | 10 min |
Kog pastaerne | 5 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 15 min |