Kraft til sovsen

Kraft til sovsen

Hvis du er smart, laver du noget ”kraft” mens du har gang i resten af retten.

  1. Tag alt hvad der eventuelt er tilovers fra kødet: sener, fedt, ben, brusk, skind eller hvad du har. Det kan også være rester af andet kød for eksempel kylling (gerne ben eller skrog) eller noget pølse, noget skinke, en stump bacon eller næsten alt med smag.
  2. Kom det op i en lille gryde eller kasserolle og brun det.
  3. Kom lidt olie på hvis det er meget tørt.
  4. Kom en gulerod skåret i stykker, et løg skåret i både (med skal og det hele), noget bladselleri, persillerod eller hvad du har op i.
  5. Steg det hele MEGET! Det må blive ret brunt, men ikke sort.
  6. Det hænger måske også lidt i bunden. Det gør ikke så meget, bare det ikke brænder fast.
  7. Hæld så lidt vin, øl eller vand på.
  8. Smid et par peberkorn eller et lille stykke chili i.
  9. Læg låg på og lad det koge mens du laver resten af maden.
  10. Hvis det koger væk for tidligt, så hæld lidt mere væske på.
  11. Det må gerne være kogt ind til ganske lidt når det skal bruges – måske 1 eller 1 halv deciliter. Så er der rigtig meget smag i.
  12. Når du så laver din sovs, hælder du det våde fra kraften op i gennem en sigte så alle grøntsagerne og kødet bliver tilbage. Det kan bare smides ud.