Hvis du bare skal lave noget tykt, fx noget tynd sovs eller væde som der er grøntsager eller kød i, kan du jævne det. Det kan du også sagtens med stegesaft som ovenfor – i stedet for at lave en opbagning.
Du skal bruge en meljævner som er et bæger med låg. Du kan også bruge et glas med låg.
Så kommer du vand og mel i meljævneren. 1-2 deciliter vand og 2-4 spiseskeer mel er passende. Så sætter du låg på og ryster – meget!
Så skulle resultatet gerne være en jævning som er lidt tyktflydende og helt uden klumper eller tørt mel.
Når det er klar, kan det komme i retten eller sovsen.
Rør rundt mens du kommer lidt af jævningen i. Ikke det hele på en gang! Sovsen skulle gerne blive tykkere med det samme. Hvis den ikke er tyk nok, kommer du lidt mere i. Når den koger bliver den tykkere, så kom kun lidt i ad gangen. Når du er tilfreds koger du det lige igennem, og det er klart.