Der er meget kød som også kan steges i en gryde. Det er tit nemmere at styre end ovnen og giver mere og bedre sovs.
Du kan f.eks. grydestege en hel kylling, et stykke nakkekam eller noget kalve- eller oksekød såsom klump, cuvette eller culotte.
Tiden afhænger af det kød du laver. En kylling skal have 45 minutter eller en time. Et stykke nakkekam skal have en time eller lidt mere. Oksekød skal have forskelligt alt efter hvad det er og om du vil have det lyserødt eller gennemstegt. Læs på pakken eller tjek på nettet.
Du skal bruge en ret stor gryde med låg. Kødet skal nemt kunne være der, og en stor, flad støbejernsgryde er god til formålet.
Der skal selvfølgelig bruges grøntsager til stegningen. Det giver smag til kødet og sovsen.
Du kan bruge de ”sædvanlige” grøntsager:
Hvad du har og hvad der passer. Du kan også komme hvidløg, chili, laurbærblade, timian, løvstikke, selleritop eller andet i.
Det behøver ikke være så pænt eller skrællet, bare det er rent.
Det bliver smidt ud bagefter alligevel.
Det foregår stort set på samme måde uanset hvad du steger: