Pandesovs

Pandesovs

Lidt chili kan pynte på smagen, men brug ikke for meget!

Pandesovs er det nemmeste at lave når du har stegt noget på en pande, men også det der smager af mindst med mindre du tryller. Der bliver ikke så meget af det, så hvis du vil have meget sovs, skal der måske noget andet til.

Hvis du steger frikadeller eller medister er der ikke meget at lege med. Så er det nok bedre at komme lidt smør på panden og bare lave smørsovs eller at lave en gang persillesovs.

Men fra mørbradbøffer, koteletter eller hakkebøffer er der nogle gange lidt mere saft fra kødet. Det nemmeste er at komme flere ting på, der smager af noget.

Ting der er gode til sovs:

  • Øl eller vin.
  • Piskefløde.
  • Salt og peber.
  • Honning.
  • Soya.
  • Sennep.
  • Krydderurter som timian eller basilikum.
  • Hvidløg, hakket fint.
  • Chili, hakket fint.
  • Vand fra grøntsager eller kartofler.
  • Hjemmelavet kraft.

Gør sådan her:

  1. Når kødet er taget af panden, så kommes der 1 deciliter vin eller øl på. Hvis ikke du har det så brug vand.
  2. Kog det igennem og skrab panden godt, så der ikke er noget tilbage, der sidder fast.
  3. Kog det så det meste af væden damper væk.
  4. Kom noget piskefløde på.
  5. Kog det op mens du rører godt rundt.
  6. Fløden bliver tykkere når den har kogt lidt.
  7. Kom noget i, der smager af noget: salt, peber, mere vin eller øl, sennep, honning, soya (ikke for meget!), lidt hakket hvidløg, chili.
  8. Kog det hele godt igennem.
  9. Hvis det bliver meget tykt, så kom lidt vand fra grøntsager eller kartofler i.
  10. Der kommer nogle gange mere saft fra kødet. Det hælder du også op i sovsen.