Opskriften på en saftig og sprød ribbenssteg
Dette er bare selve stegen. Tilbehør og sovs er dækket andre steder.
Nøglerne til en god ribbenssteg er godt kød og tid. Mere skal der ikke til!
Jeg køber helst friland eller øko, men en almindelig dansk industrigris kan sagtens give en god og velsmagende steg. De andre smager bare endnu bedre, og kan i øvrigt spises med ren samvittighed.
Stegen vejer typisk omkring et kilos penge eller lidt mere, og det kan godt bespise fire mennesker. Er I flere, så lav to stege. Resterne kan bruges til alt muligt - hvis der ellers bliver noget til overs!.
Kig på enden af stegen når du køber den, og vælg den magreste du kan finde. Der er rigeligt med fedt i en mager ribbenssteg til at give både saft og smag. Hvis der er for meget fedt i skyen når stegen er færdig, så skum noget af det væk før du laver sovs.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
1,5 kílo | Ribbenssteg | Vælg en mager steg. Den er rigeligt fed. Vælg gerne uden ben, men bemærk at benene giver ekstra smag til den færdige steg. |
1 kilo | Grøntsager: gulerødder, løg, selleri, bladselleri, persillerod | Gulerødder og løg er et must. Resten kan varieres. |
Krydderier: salt, peperkorn, laurbærblade | ||
1 liter | Vand og evt. øl eller vin |
Trin | Tid |
---|---|
Forberedelse | 15 min |
Stegning - uden væde | 30 min |
Stegning - med væde | 3 timer |
Bruning - ved høj varme og nogle minutter under grill | 10 min |
Hviletid | 10 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 4 timer 5 min |