Sådan gør du
Sådan gør du
-
Skræl selleri, persillerod og den slags.
-
Skær det hele ud i stave eller stykker.
-
Læg det i bunden af fadet.
-
Hæld vand over. Måske også lidt vin eller øl.
-
Kom salt og peber på kødet og læg det oven på.
-
Stil det i ovnen og steg det som det skal.
-
Kig til det engang imellem og hæld vand i fadet hvis det er ved at tørre ud i bunden.
-
Når kødet er ved at være klar, så tag det op og hæld væden fra fadet igennem en sigte over i en skål.
-
Kom grøntsager og kød tilbage i ovnen og steg færdigt, måske ved ekstra høj temperatur eller grill så det bliver lidt brunet.
-
Nu må grøntsagerne gerne tørre lidt ud og måske endda blive lidt brændte.
-
Når kødet er færdigt, tages det op og lægges på et bræt for at ”hvile” inden du skærer det.
-
I mellemtiden kommer du lidt vand op i fadet og skraber alle grøntsagerne og det ”brændte” i fadet løs i vandet.
-
Så hælder du det igennem sigten over i det fra før.
-
Det væde, du nu har, er rigtig godt at lave sovs af.