Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Skræl selleri, persillerod og den slags.
  2. Skær det hele ud i stave eller stykker.
  3. Læg det i bunden af fadet.
  4. Hæld vand over. Måske også lidt vin eller øl.
  5. Kom salt og peber på kødet og læg det oven på.
  6. Stil det i ovnen og steg det som det skal.
  7. Kig til det engang imellem og hæld vand i fadet hvis det er ved at tørre ud i bunden.
  8. Når kødet er ved at være klar, så tag det op og hæld væden fra fadet igennem en sigte over i en skål.
  9. Kom grøntsager og kød tilbage i ovnen og steg færdigt, måske ved ekstra høj temperatur eller grill så det bliver lidt brunet.
  10. Nu må grøntsagerne gerne tørre lidt ud og måske endda blive lidt brændte.
  11. Når kødet er færdigt, tages det op og lægges på et bræt for at ”hvile” inden du skærer det.
  12. I mellemtiden kommer du lidt vand op i fadet og skraber alle grøntsagerne og det ”brændte” i fadet løs i vandet.
  13. Så hælder du det igennem sigten over i det fra før.
  14. Det væde, du nu har, er rigtig godt at lave sovs af.