Det her er er også baseret på almindelig bladssalat. Den mætter stadig ikke så meget, men er piftet lidt op og er pæn og frisk og smager godt.
-
2-3 spiseskeer hakket forårsløg, salatløg, rødløg eller almindeligt løg. Ikke for meget, hvis det er stærkt.
-
1 salathoved hvis det er hovedsalat. Lidt mindre hvis det er Iceberg.
-
Andet grønt, for eksempel frisk spinat, agurk, squash, grøn peber eller hvad du kan lide.
-
Noget sødt, fx. frugt som et æble eller en pære.
-
Nogle kerner er godt her, fx græskarkerner, pinjekerner eller solsikkefrø. De bliver endnu bedre hvis du lige rister dem på en meget varm og tør pande. De skal bare lige få lidt farve og begynde at dufte. Tag panden af og køl kernerne af før du hælder dem over, ellers ”koger” de salaten!
Her er det farven der tæller, og jeg bruger kun grønne grøntsager. Der er masser af dem udover de nævnte: kål, spirer, blegselleri, asparges, grønærter, grønne bønner og meget andet.