Jeg ynder gerne at lave salater af hvad jeg har, og foretrækker at lave dem af nogle grøntsager med mere gods og mad i, f.eks. kål, rodfrugter, kartofler, bønner, gerne i kombination med noget frugt, f.eks. æbler, pærer, vindruer eller tørret frugt som abrikoser eller tranebær. Det søde strejf klæder de fleste salater godt.
Jeg laver tit noget som jeg kalder "bønnehejs" som bruger kogte kidney bønner som basis. Hvis man kan lide bønner er det enormt godt, sundt og mættende.
Salater er også et godt sted at bruge kolde rester af kogte kartofler eller ris. De giver fyld og mæthed, og så får man brugt sine rester. Hvis man laver sine salater som hovedret kan man også komme kød i, og sprød bacon er min klare favorit her.
I den mere "voksne" ende kan ting som oliven, syltede agurker eller en fast tør ost som parmesan være godt. Men husk at det kan dominere meget.