En nem, hurtig, billig og god suppe lavet på kartofler og porrer.
Denne suppe hedder faktisk noget så fint som Creme Vichyssoise, men jeg kalder den bare porresuppe, kartoffelsuppe eller kartoffel/porresuppe, for det er hvad det er. Jeg er ikke helt sikker på at min opskrift følger den oprindelige helt, men det er også ligemeget, for den smager godt.
Suppen er nemmest at lave hvis man har en stavblender, men en almindelig blender kan også bruges. En overgang var vores stavblender gået i stykker, og så piskede jeg bare kartoflerne ud med et piskeris. Det virkede fint, selv om suppen ikke blev helt så fin og jævn.
Suppen kan laves med bacon, men er også fin med valnødder, hvilket jo gør den til en vegetarret.
Server gerne lidt frisk brød til suppen.
PS: jeg ved at mange gerne vil bruge boullion eller fond til deres supper, og det er fint nok. En kyllinge- eller grøntsagsfond er da et godt smagstilskud til denne suppe, men ærligt talt, så giver timian, porrer og hvidløg smag nok til mig, og det gør suppen meget nemmere og billigere at lave.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
500 gram | Store kartofler | De skal skrælles |
1 stk. | Porre | Man skal bruge både det hvide og det grønne |
1-2 spisekeer | Olje | Til at svitse kartoflerne i |
Ca. 1 liter | Vand | Gerne kogende |
1-2 fed | Hvidløg | Fjern skallen og skær dem i 5-6 stykker |
1-2 teskeer | Salt | |
2-3 drej på kværnen | Peber | |
1 spiseske | Frisk timian | Hakket fint |
½ deciliter | Piskefløde | Kan fravælges |
Et par skiver i fine tern | Bacon | Steges sprødt |
3-4 spisekeer | Valnødder | Hakket fint - i stedet for bacon |
Trin | Tid |
---|---|
Skræl kartoflerne og skær dem ud | 10 min |
Svits kartoflerne og skær porren ud | 5 min |
Kog kartoflerne (og ordn porre og bacon imens) | 30 min |
Blend kartoflerne og kog op | 5 min |
Lad hvile | 10 min |
0 sek | |
Samlet tilberedningstid ca. | 1 time |