Tomatsalat

En supergod salat til al mulig pasta eller lasagne.

Brug gode, modne tomater og gerne nogle små nogle som f.eks. Cherry eller San Marzano.

Brug grunddressingen eller kom simpelthen lidt citron, olje, salt og peber over tomaterne.

Tomatsalaten skal spises med det samme, ellers bliver den meget våd.

Ingredienser: 
MængdeIngrediensBemærkninger
2-4 stk.
Tomater
Hvis de er store ellers rigtigt mange små. Der skal gerne være 2-300 gram pr. person.
2-3 spiseskeer
Hakket porre eller forårsløg
Brug evt. rødløg eller almindeligt løg, men ikke for meget.
En håndfuld blade
Basilikum
Fra en frisk basilikumplante. Så giver det ekstra klasse!
En lille håndfuld
Feta/salatost i tern
Hvis du kan lide salatost (feta) passer det godt i. Du kan også bruge frisk mozarella.
Tidsforbrug: 
TrinTid
Snitte og hakke
10 min
Lave dressing
5 min
Rette an
1 min
Samlet tilberedningstid ca.16 min
Tomatsalat med feta
Vejledning: 
  1. Skær tomaterne i skiver, både eller stykker.
  2. Fordel dem i en dyb tallerken eller et fladt fad.
  3. Snit porre eller forårsløg fint.
  4. Drys det ud over.
  5. Fordel osten over tomaterne.
  6. Hæld dressingen over.
  7. Læg basilikumbladene oven på.
  8. Salaten skal ikke blandes.