En supergod salat til al mulig pasta eller lasagne.
Brug gode, modne tomater og gerne nogle små nogle som f.eks. Cherry eller San Marzano.
Brug grunddressingen eller kom simpelthen lidt citron, olje, salt og peber over tomaterne.
Tomatsalaten skal spises med det samme, ellers bliver den meget våd.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
2-4 stk. | Tomater | Hvis de er store ellers rigtigt mange små. Der skal gerne være 2-300 gram pr. person. |
2-3 spiseskeer | Hakket porre eller forårsløg | Brug evt. rødløg eller almindeligt løg, men ikke for meget. |
En håndfuld blade | Basilikum | Fra en frisk basilikumplante. Så giver det ekstra klasse! |
En lille håndfuld | Feta/salatost i tern | Hvis du kan lide salatost (feta) passer det godt i. Du kan også bruge frisk mozarella. |
Trin | Tid |
---|---|
Snitte og hakke | 10 min |
Lave dressing | 5 min |
Rette an | 1 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 16 min |