Der er mange danskere, der vrænger på næsen af ribbenssteg. Altså når de ikke er placeret foran en tallerken med kartofler, steg, grønt af diverse slags, god sovs og... sprød svær. Så er de fleste ikke så kræsne, men tager gerne for sig.
Jeg har fuld respekt for mennesker, der synes af "flæskesteg" er kedelig mad, og kan da også kun give dem ret. Mange af de flæskestege, der serveres, er lavet af mager kam og stegt alt for hårdt og for kort. Resultatet er tørt, fast og "knirkende" kød, som der er ikke er den store fornøjelse ved at indtage.
Jeg beklager at måtte sige det, men vejen til god gris går gennem fedt! Jep, fedt. Uden fedt bliver det nemt tørt, smagløst og trist.
Det skal ikke drive af fedt, og størstedelen smelter, og tages fra og spises ikke. Men der skal være fedt i kødet for at det kan blive ordentligt saftigt.
Og fedt finder man ikke meget af i den fedtforskrækkede kam. Der skal man over i ribbensstegen for at lykkes. En mager ribbenssted er fint stribet med tynde lag fedt, som giver kødet saftighed og smag.
vejen til god gris går gennem fedt