En simpel og hurtig pastaret, der smager virkelig godt.
Den her ret bruger røget laks. Det bedste er at købe en hel koldrøget lakseside og bruge et stykke af den. Resten kan fryses til næste gang eller spises i skiver som laksemadder. Det kan holde sig ret længe i køleskabet. Køb canadisk vildlaks og IKKE burlaks! Burlaks er ikke bare usundt at spise, men også en miljømæssig katastrofe! Vild fisk er det bedste og sundeste for dig og miljøet når bare den er fanget bæredygtigt.
Du kan som sædvanlig bruge alle mulige grøntsager. Jeg kommer altid forårsløg eller porrer og gulerødder i, men kål, squash, bladselleri, fennikel og meget andet er fint også.
Det tager ikke mere end 20-30 minutter at lave hvis du er hurtig. Du kan skære tingene ud i forvejen – hakke og snitte grøntsagerne og skære laksen i stykker. Så er det nemmere at styre.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
2-3 dl. hakket | Porre eller forårsløg | |
2-3 stk | Gulerødder | |
Andet grønt | F.eks. en halv squash, en fennikel, en stængel bladselleri, lidt spidskål eller hvad du har | |
2-3 spiseskeer | Olje | |
1 spiseske | Hvedemel | |
1½-2 deciliter | Piskefløde | |
1-2 teskeer | Salt | |
1 teske, revet | Muskatnød | Brug eventuelt friskkværnet peber i stedet |
2-300 gram | Røget laks | Laksen skal helst være koldrøget |
Pasta |
Trin | Tid |
---|---|
Snitte og hakke | 10 min |
Sautere grøntsager | 10 min |
Koge sovs igennem | 5 min |
Koge op med laksen i | 5 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 30 min |