Pasta med røget laks

En simpel og hurtig pastaret, der smager virkelig godt.

Den her ret bruger røget laks. Det bedste er at købe en hel koldrøget lakseside og bruge et stykke af den. Resten kan fryses til næste gang eller spises i skiver som laksemadder. Det kan holde sig ret længe i køleskabet. Køb canadisk vildlaks og IKKE burlaks! Burlaks er ikke bare usundt at spise, men også en miljømæssig katastrofe! Vild fisk er det bedste og sundeste for dig og miljøet når bare den er fanget bæredygtigt.

Du kan som sædvanlig bruge alle mulige grøntsager. Jeg kommer altid forårsløg eller porrer og gulerødder i, men kål, squash, bladselleri, fennikel og meget andet er fint også.

Det tager ikke mere end 20-30 minutter at lave hvis du er hurtig. Du kan skære tingene ud i forvejen – hakke og snitte grøntsagerne og skære laksen i stykker. Så er det nemmere at styre.

Ingredienser: 
MængdeIngrediensBemærkninger
2-3 dl. hakket
Porre eller forårsløg
2-3 stk
Gulerødder
Andet grønt
F.eks. en halv squash, en fennikel, en stængel bladselleri, lidt spidskål eller hvad du har
2-3 spiseskeer
Olje
1 spiseske
Hvedemel
1½-2 deciliter
Piskefløde
1-2 teskeer
Salt
1 teske, revet
Muskatnød
Brug eventuelt friskkværnet peber i stedet
2-300 gram
Røget laks
Laksen skal helst være koldrøget
Pasta
Tidsforbrug: 
TrinTid
Snitte og hakke
10 min
Sautere grøntsager
10 min
Koge sovs igennem
5 min
Koge op med laksen i
5 min
Samlet tilberedningstid ca.30 min
Koldrøget laks
Vejledning: 
  1. Sæt en stor gryde vand over til at koge pastaerne i.
  2. Kom godt med salt i. 2-3 spiseskeer.
  3. Den kommer nok i kog undervejs. Så bare skru ned.
  4. Rens porren eller forårsløgene og snit dem i små stykker.
  5. Skær de andre grøntsager i små stykker eller strimler.
  6. Squash og gulerod kan rives på et rivejern.
  7. Tænd under panden.
  8. Kom lidt olie eller smør på panden.
  9. Når det er varmt men ikke meget varmt kommes grøntsagerne på.
  10. Rør rundt mens de bliver bløde.
  11. Drys melet over og rør rundt.
  12. Kom fløden på og rør rundt.
  13. Lad det koge op og simre lidt.
  14. Imens kommes pastaerne i det kogende vand.
  15. De friske skal kun koge 5 minutter.
  16. De tørrede skal koge 10-12 minutter eller mere, og skal måske sættes lidt tidligere over.
  17. Mens de koger skærer du laksen ud i bidder.
  18. Tag lidt af vandet fra pastaerne og kom over i sovsen
  19. Den bliver nemt ret tyk og der bliver lidt mere når du bruger pastavandet.
  20. Lige før det hele er klar kommer laksen op i sovsen.
  21. Den skal bare lige vendes i og blive varm.
  22. Så kan vandet hældes fra pastaerne og så er der mad!