Kylling i (gul) karry

Nem og lækker ret med lettilgængelige ingredienser og krydderier

Det er nemmest at lave denne ret i en wok, men en stor pande eller endog en gryde kan gå.

Det tager nok 30-45 minutter at lave den her ret. Du kan snitte og hakke lidt i forvejen, eller gøre det undervejs hvis du er hurtig.

Hvis du bruger kyllingebryster, så skær dem i mindre stykker eller strimler, max 2 cm tykke. Hvis du skærer skiver på tværs af brystet bliver det mørere. Skær de største skiver igennem på langs. Hvis du bruger inderfilet kan du halvere dem eller lade dem være som de er.
Tricket til at få kyllingen saftig er at give den ganske kort. Svits den højst 5 minutter og kog den med de sidste 5 minutter.

Tilbehør: 
Ingredienser: 
MængdeIngrediensBemærkninger
2 spiseskeer
Smør
4 spiseskeer
Olie
2-3 spiseskeer
Karrypulver
3-500 gram
Kylling
2-3 kyllingebryster eller 4-500 gram inderfileter
1 stk
Porre
Eller 2-3 forårsløg
1-2 stænger
Bladselleri
2-3 stk
Gulerødder
Kan rives eller skæres i små tern eller stænger
2-3 håndfulde
Snittet hvidkål eller spidskål
En halv
Squash
Kan rives eller skæres i små både
1 dåse
Kokosmælk
1-2 spiseskeer
Salt
Mel og vand til jævning
Ikke altid nødvendigt
Tidsforbrug: 
TrinTid
Skære kylling ud
5 min
Snitte og rive grøntsager
10 min
Svitse kylling
5 min
Svitse grøntsager
10 min
Koge igennem
10 min
Samlet tilberedningstid ca.40 min
Vejledning: 
  1. Snit grøntsagerne fint. Riv eventuelt gulerødderne og squashen på et rivejern i stedet for at snitte dem.
  2. Sæt wokken eller panden over. Den må godt blive ret varm, men ikke så den ryger.
  3. Kom olien og smørret i og lad det smelte og bruse af.
  4. Kom karryen i og rør godt rundt. Den skal svitses, men ikke brændes!
  5. Kom kyllingen i og sæt fuld knald på mens du vender stykkerne en gang imellem.
  6. Sæt risene i gang (se her). Det passer nok nogenlunde med tiden.
  7. Kom en teske salt eller to over kyllingen.
  8. Kyllingen skal ikke have mere end 5 minutter så stykkerne er stegt på alle sider.
  9. Tag kyllingen af og kom stykkerne over i en dyb tallerken. De bliver stegt færdig senere.
  10. Skru ned for wokken og kom lidt mere olie i.
  11. Kom grøntsagerne i og rør rundt til de er varmet igennem.
  12. Kom 1 spiseske salt over.
  13. Kom kokosmælken over og rør mens det koger op.
  14. Når det koger, så skru ned så det lige simrer.
  15. Hvis risene har kogt færdig, så tag dem af og lad dem stå med låg på.
  16. Kom kyllingen i. Sørg for at få det våde med, der er kommet i bunden af tallerknen!
  17. Efter 5-7 minutter tjekker du om sovsen er tyk nok.
  18. Hvis den ikke er det, laver du en meljævning og jævner den (side her).
  19. Når tykkelsen passer, så skal det lige koge et minut eller to.
  20. Så skulle risene være klar, og der er mad!