Kogte ris er godt til mange ting
Ris er et godt fundament for mange retter - ikke mindst karryretter af alle slags, men også til sammenkogte retter eller kødretter med god sovs. Det er nemt at koge ris, og det passer næsten sig selv.
De bedste ris til løse ris er basmatiris. Jasminris bliver mere klistrede. Parboiled ris smager ikke helt så godt efter min mening.
Du kan også bruge brune eller vilde ris, men de skal koge meget længe og på en anden måde en den, der er beskrevet her. Læs på pakken hvordan man gør.
Du skal bruge:
Der skal også lidt salt på risene. Omkring 2 teskeer til en portion til 4 mennesker.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
1 dl pr. person | Basmatiris | Vælg gerne økologiske ris |
1.5 dl pr. dl ris | Vand | |
½ teske pr. dl ris | Salt |
Trin | Tid |
---|---|
Skylning | 1 min |
Kogning | 12 min |
Hvilning | 10 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 23 min |