Det er en slags røræg, men udgør et helt måltid. Nemt at lave og både billigt og sundt.
Når vi laver æggerøre her i huset kommer vi ofte til at tænke på teltture, fordi denne ret er "opfundet" til det formål, og egner sig fint til at blive lavet i én pande eller gryde over en Trangia eller et bål. Det eneste problem er at panden er lidt besværlig at gøre ren bagefter, som det ofte er når man har lavet noget med æg.
Det er en ret der kan laves rent vegetarisk uden kød, men jeg bruger ofte en skive bacon eller to eller en rest af pølse, som jeg skærer i små stykker og rister.
Ellers kan den laves med hvad grøntsagsdepotet rummer: gulerødder, porrer, løg, kål (hvid-, spids, blom-), squash, peber, kogte kartofler, majs, ærter eller hvad man har og/eller lyster. Lidt mild chilli er heller ikke dårligt, men ikke for meget.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
1 spsk | Smør, olje eller fedt | |
1 stk | Gulerod | Skåret i små tern |
1 dl | Porre, løg eller forårsløg | Fint snittet |
1-2 dl | Andre grøntsager | Skåret i tern |
4 stk. | Æg | |
½ dl | Fløde | |
½ tsk | Salt | |
Peber eller chili | ½ tsk hakket chilli eller et par drej på peberkværnen | |
½ dl | Bacon, skinke eller pølse | Skåret i små tern |
Trin | Tid |
---|---|
Snitte kød | 2 min |
Sviste kød | 5 min |
Snitte og svitse grøntsager | 5 min |
Røre æg sammen | 1 min |
Røre sammen på panden | 2 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 15 min |