Den helt klassiske italienske pastaret. Super simpel, men faktisk ikke så nem at lave
Det er er en simpel klassiker, som smager helt vildt godt. Den oprindelige laves med guanciale, æg, ost, peber og pastaer, men under vores himmelstrøg giver det mening at skifte den italienske guanciale ud med bacon - men gerne en god, tørsaltet en af slagsen. Jeg bruger selvfølgelig min egen bacon.
Man kan også godt improvisere lidt med osten. Efter den originale opskrift skal det være Pecorino Romane og Parmesan (Parmegiano), men man kan sagtens bruge andre, faste, tørre oste, f.eks. Grana Padano, Prima Donna (lagret Gouda) eller en dansk Vesterhavsost fra Thiese eller en Havgus fra Arla. Det er ikke det samme, men det er helt fint.
Kunsten er at legere pastavand, ost og æg i de varme pastaer, og det skal gøres med følelse, ellers bliver det pasta med røræg!
Sovsen er i virkeligheden i familie med hollandaise og bernaise - altså en emulsion af fedt, væde og æg. Det lyder måske ikke så besnærende, men tro mig, det er superlækkert!
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
100 gram pr. person | Bacon (oprindeligt: guanciale) | I små tern |
½-1 dl pr. person | Ost (oprindeligt: Parmesan/Pecorino Romane) | Revet fint |
1 stk pr. person | Æg | |
½ teske | Peber | Frisk fra kværnen |
2-300 gram pr. person | Pasta |
Trin | Tid |
---|---|
Koge pastaer (gøres samtidig med resten) | 0 sek |
Snitte bacon | 5 min |
Stege bacon | 10 min |
Klargøre æg og ost | 2 min |
Legere sovsen | 5 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 22 min |