Dette brød kan bruges som tilbehør til varm mad eller til at servere til ost, skinke, pølse eller lignende.
Dejen laves som almindelig hvededej, gerne med lidt olie i dejen og dobbelt mængde gær i forhold til opskriften. Men i stedet for at lave brød eller boller når det har hævet anden gang, kommer du dejen i et ovnfast fad der er smurt med olie. Vælg et fad uden belægning, f.eks. et glas- eller keramikfad.
Alternativt kan du lave det som små, flade brød, som bare står på bagepapir.
Du kan også komme hakkede løg eller porrer, revne gulerødder og hakkede tørrede tomater i vandet til dejen før du kommer mel i. Så bliver brødet et madbrød.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
Af ca. 3-500 gram mel | Hvededej | Kom gerne lidt olje i dejen, som godt må være lidt våd |
4-5 spiseskeer | Olje | Stænkes over brødet inden det bages |
1 spiseske | Groft salt | Drysses over brødet inden det bages |
1 spiseske | Krydderurter, oregano, timian, rosmarin eller lignende | Drysses over brødet inden det bages |
Trin | Tid |
---|---|
Klargøring af dejen og første hævning | 1 time 15 min |
Klargøring i fad | 5 min |
Efterhævning | 30 min |
Tilsætning af olje, salt, krydderurter | 5 min |
Bagning | 30 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 2 timer 25 min |