Hvad er godt?

Hvad er godt?

Du kan koge:

  • Gulerødder.
  • Mellemstore buketter af blomkål eller broccoli.
  • Løse majs og grønærter.
  • Grønne bønner.
  • Det nederste hvide af porrer.
  • Asparges.

Det kan alt sammen koges i en gryde for sig, men det nemmeste er at koge det sammen med kartoflerne eller i een gryde med alle tingene.

Det vigtigste er at du ikke koger det for meget.

Udkogte grøntsager er kedelige!

Kom tingene i så det passer med at:

  • Porrer koger omkring 15 minutter.
  • Gulerødder koger omkring 10 minutter.
  • Asparges, blomkål og broccoli koger omkring 5 minutter.

Husk at når du kommer noget koldt ned i gryden, så koger vandet ikke mere.

Så skal der måske lige skrues op for at det koger igen.

Majs og ærter skal ikke ned i gryden, men kan ligge i en sigte, der er oven over vandet. Så bliver de varmet af dampen.

Hvis du bruger kartoffelgryden til at koge i, så sørg for at der er plads til de ekstra ting.