Sådan gør du

Sådan gør du

Det foregår stort set på samme måde uanset hvad du steger:

  1. Kom en stor gryde på blusset.
  2. Kom smør i bunden.
  3. Kom salt og peber på kødet.
  4. Når smørret er smeltet og brunt, men ikke brændt, kommes kødet ned i.
  5. Vend det rundt og steg det brunt på alle sider.
  6. Skær grøntsager ud i nogle mellemstore stykker mens det bruner.
  7. Kom grøntsagerne ned ved siden af og løft kødet så de falder ned på bunden.
  8. Hæld noget vand ved. Ikke så meget. Bare til grøntsagerne er dækket. Du kan også blande med lidt vin eller lidt øl. Det giver god smag.
  9. Læg låg på og lad det simre så længe som kødet skal have.
  10. Vend eventuelt kødet et par gange undervejs.
  11. Tænd for ovnen på fuld knald.
  12. Tag kødet op og læg det i et ovnfast fad.
  13. Kom eventuelt lidt salt og peber på.
  14. Sæt kødet i ovnen så det bliver brunt og lidt sprødt. Brug eventuelt grill.
  15. Det tager 5-15 minutter.
  16. Imens kan du lave sovs af det i gryden.