Mørbradgryde med grøntsager

Her er en sammenkogt ret, der ikke skal stå særligt længe og egner sig godt til at tømme grøntsagsskuffen

Sovsen ender med at blive ret lys

Svinemørbrad er kolossalt lækkert kød, men skal bare endelig ikke have for lang stegetid. Så bliver det pivetørt!

I denne ret kan een mørbrad uden problemer bespise 6 mennesker. Det er bare et spørgsmål om at bruge flere grøntsager.

Retten kan laves med alle mulige grøntsager. Her er den lavet med porrer, gulerødder, rosenkål, squash, ærter og bønner, men man kan praktisk talt komme lat i: majs, blegselleri, persillerod, selleri, pastinak, hvidkål, spidskål, blomkål, broccoli, grønne bønner. Det er sådan en ret, hvor resterne i grøntsagsskufen kan blive brugt.

Ingredienser: 
MængdeIngrediensBemærkninger
1 stk.
Svinemørbrad
1-2 spsk.
Smør/olje
Salt/peber
2 mellemstore
Gulerødder
1 stk.
Porre
6-8 stk.
Rosenkål
1 stk.
Squash
1-2 dl
Ærter
Gerne frosne
1-2 dl
Bønner
Edamame eller mukimame, gerne frosne
1 spsk.
Hvedemel
1-2 dl
Piskefløde
Tidsforbrug: 
TrinTid
Afpudsning og udskæring af mørbrad
10 min
Klargøring af grøntsager
15 min
Svitsning af kød
5 min
Svitsning af grøntsager
10 min
Kogetid
10 min
Slutkogning
5 min
Samlet tilberedningstid ca.55 min
Næsten alle grøntsager kan bruges
Vejledning: 
  1. Puds mørbraden af. Fjern alle sener og det værste fedt. Gem afpudset til at lave kraft med!
  2. Sæt gang i kraften hvis du vil lave det.
  3. Skær mørbraden ud i stykker. Ca. 2x2x2 cm. er passende.
  4. Klargør grøntsagerne. Porrer, løg, kål og ligende kan snittes eller hakkes fint.
  5. Gulerødder, squash, blegselleri og lignende kan skæres ui stykker på ca. 1x1x1 cm.
  6. Blomkål, broccoli og den slags kan plukkes i små buketter.
  7. Sæt en stor, dyb pande på blusset og tænd.
  8. Når den er varm, så kom lidt smør og olje på.
  9. Kom kødet på, måske i et par omgange.
  10. Kryder med salt og peber.
  11. Det skal brunes og gerne tage farve.
  12. Rør ikke for meget rundt mens det bruner, men vend det blot et par gange.
  13. Det skal højst have et par minutter på fuld knald.
  14. Tag det af og læg det i en dyb tallerken.
  15. Kom en smule mere olje på panden.
  16. Kom grøntsagerne på. Gulerødder, løg, porrer, kål, blegselleri først.
  17. Lad det sautere i 5 minutter mens du vender rundt i det.
  18. Drys så en spiseskefuld mel ud over og rør rundt.
  19. Kom fløden of kraften på.
  20. Lad det koge op.
  21. Tilsæt så de frosne grøntsager og eventuel grønne bønner eller lignende.
  22. Lad det igen koge op og koge igennem 5-10 minutter mens du rører engang imellem.
  23. Kom så de bløde grøntsager i: squash, broccoli, blomkål og den slags, der ikke skal have for længe.
  24. Kom også kødet og kødsaften over i.
  25. Hvis der er for lidt væde, så tilsæt en smule vand.
  26. Lad det koge op igen og rør godt rundt.
  27. Smag til med salt og peber.
  28. Så er det klar til servering.