Her er en sammenkogt ret, der ikke skal stå særligt længe og egner sig godt til at tømme grøntsagsskuffen
Svinemørbrad er kolossalt lækkert kød, men skal bare endelig ikke have for lang stegetid. Så bliver det pivetørt!
I denne ret kan een mørbrad uden problemer bespise 6 mennesker. Det er bare et spørgsmål om at bruge flere grøntsager.
Retten kan laves med alle mulige grøntsager. Her er den lavet med porrer, gulerødder, rosenkål, squash, ærter og bønner, men man kan praktisk talt komme lat i: majs, blegselleri, persillerod, selleri, pastinak, hvidkål, spidskål, blomkål, broccoli, grønne bønner. Det er sådan en ret, hvor resterne i grøntsagsskufen kan blive brugt.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
1 stk. | Svinemørbrad | |
1-2 spsk. | Smør/olje | |
Salt/peber | ||
2 mellemstore | Gulerødder | |
1 stk. | Porre | |
6-8 stk. | Rosenkål | |
1 stk. | Squash | |
1-2 dl | Ærter | Gerne frosne |
1-2 dl | Bønner | Edamame eller mukimame, gerne frosne |
1 spsk. | Hvedemel | |
1-2 dl | Piskefløde |
Trin | Tid |
---|---|
Afpudsning og udskæring af mørbrad | 10 min |
Klargøring af grøntsager | 15 min |
Svitsning af kød | 5 min |
Svitsning af grøntsager | 10 min |
Kogetid | 10 min |
Slutkogning | 5 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 55 min |