Rystekartofler er en anderledes måde at lave kartofler på. De er gode til retter med meget sovs.
Rystekartofler er gode til retter med meget sovs.
Du skal bruge:
Rystekartofler laves bedst af store kartofler, eventuelt nogen beregnet til mos, eller brug bagekartofler. De skal helst koge ud og gå i stykker!
Skræl dem og skær dem i stykker og kog dem med salt som ovenfor – men gerne lidt længe. 25-30 minutter eller længere er passende. De skal også i ovnen og det kan tage op imod 1 time i alt at lave dem.
Du skal også bruge en pande der kan tåle at komme i ovnen. Så den skal være af jern uden teflon eller keramik, og den skal have jernhåndtag – ikke plastik eller træ! En støbejernspande er ideel.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
200-300 gram pr. person | Kartofler | 4-500 gram hvis folk er meget sultne. |
2-3 spiseskeer | Salt | |
2-3 spiseskeer af hver | Smør og olje |
Trin | Tid |
---|---|
Skrælle, skylle, skære | 15 min |
Koge | 30 min |
Svitse | 5 min |
Bage | 20 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 1 time 10 min |