Man behøver ikke at nøjes med at spise and til Mortens aften og jul. And er altid godt.
Det er nemt at stege en hel and i ovnen så den bliver mør og saftig og oven i købet får sprødt skind.
Hvis der er indmad med, så brug leveren til en pate og hjerte, hals og kråse til sovsen.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
2.5-3 kilo | En hel and | |
500-700 gram | Fyld af æbler/svedsker | |
Rigeligt! | Salt | |
Nogle håndfulde | Gulerødder, selleri, løg | Til bradepanden |
5-6 stykker | Peberkorn | Til bradepanden |
1 liter | Vand | Til bradepanden |
2-3 dl | Øl eller vin | Til bradepanden |
Trin | Tid |
---|---|
Klargøring | 30 min |
Opvarming | 30 min |
Stegning | 3 timer |
Bruning | 15 min |
Hviletid | 15 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 4 timer 30 min |