En enkel og utroligt velsmagende karryret
Denne ret er en enkel ret at lave, og hvis man ellers bruger noget ordentligt kød, så bliver den untrolig lækker med en meget lille indsats. De søde æbler står fantastisk til karryen, og hjælper til at lave en jævn, tyk sovs. Retten tager lidt tid at lave, men det meste er kogetid. Kødet skal gerne have 45 minutter eller en time - gerne mere - for at blive smørmørt. Det er vigtigt at kødet ikke er for magert og nakkekam er ideelt. Køb et helt stykke og brug af det. Frys resten hvis der er for meget. Nogle gange kan man kun få koteletter, men vær sikker på at det er marmorerede nakkekoteletter og IKKE vindtørre "fadkoteletter". Der skal være noget fedt inde i kødet, ellers bliver det tørt. Hvis det er meget fedt udenpå, så skær lidt af det fra.
Som altid kan man tune den med flere grøntsager, og jeg kommer for det meste både gulerødder og kål i, men det kan udelades.
Jeg serverer retten med basmatiris under og gerne nogle saltede jordnødder på toppen.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
500 gram | Nakkekam | Brug evt. 3-4 nakkekoteletter |
4-5 spiseskeer | Karry | Jeg bruger gerne en mellemstærk Madras-karry |
1 stort | Løg | |
2-3 stk | Æbler | |
3-500 gram | Andet grønt | Gulerødder og hvidkål er perfekt til formålet |
2-3 teskeer | Salt | |
½ liter | Vand | |
2-3 spiseskeer | Hvedemel | Til jævning |
Trin | Tid |
---|---|
Udskæring af kød | 5 min |
Svitsning af kød | 10 min |
Snitning af løg | 2 min |
Klargøring af æbler | 8 min |
Snitning af grøntsager | 5 min |
Simretid | 1 time |
Jævning og tilsmagning | 5 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 1 time 35 min |
Server når risene er klar, med saltede, ristede peanuts til.