Svinekød med æbler, løg og karry

En enkel og utroligt velsmagende karryret

Denne ret er en enkel ret at lave, og hvis man ellers bruger noget ordentligt kød, så bliver den untrolig lækker med en meget lille indsats. De søde æbler står fantastisk til karryen, og hjælper til at lave en jævn, tyk sovs. Retten tager lidt tid at lave, men det meste er kogetid. Kødet skal gerne have 45 minutter eller en time - gerne mere - for at blive smørmørt. Det er vigtigt at kødet ikke er for magert og nakkekam er ideelt. Køb et helt stykke og brug af det. Frys resten hvis der er for meget. Nogle gange kan man kun få koteletter, men vær sikker på at det er marmorerede nakkekoteletter og IKKE vindtørre "fadkoteletter". Der skal være noget fedt inde i kødet, ellers bliver det tørt. Hvis det er meget fedt udenpå, så skær lidt af det fra.

Som altid kan man tune den med flere grøntsager, og jeg kommer for det meste både gulerødder og kål i, men det kan udelades.

Jeg serverer retten med basmatiris under og gerne nogle saltede jordnødder på toppen.

Tilbehør: 
Ingredienser: 
MængdeIngrediensBemærkninger
500 gram
Nakkekam
Brug evt. 3-4 nakkekoteletter
4-5 spiseskeer
Karry
Jeg bruger gerne en mellemstærk Madras-karry
1 stort
Løg
2-3 stk
Æbler
3-500 gram
Andet grønt
Gulerødder og hvidkål er perfekt til formålet
2-3 teskeer
Salt
½ liter
Vand
2-3 spiseskeer
Hvedemel
Til jævning
Tidsforbrug: 
TrinTid
Udskæring af kød
5 min
Svitsning af kød
10 min
Snitning af løg
2 min
Klargøring af æbler
8 min
Snitning af grøntsager
5 min
Simretid
1 time
Jævning og tilsmagning
5 min
Samlet tilberedningstid ca.1 time 35 min
Vejledning: 
  1. Sæt en stor, dyb pande på varmen.
  2. Skær kødet ud. Det må gerne være ret store stykker, svarende til en kotelet skåret i fire stykker.
  3. Når panden er rigtig varm, så læg kødstykkerne på. Fedtstof er normalt ikke nødvendigt. Der smelter fedt af kødet.
  4. Lad kødet brune godt på begge sider.
  5. Tilsæt så karry og lad det svitse sammen med kødet yderligere 5-10 minutter.
  6. Skær løget ud. Det behøver ikke være superfint, da det alligevel koger helt ud.
  7. Tilsæt løget og rør godt rundt.
  8. Skru lidt ned så løget ikke brændes.
  9. Skræl æblerne, kvart dem og fjern kernehuset.
  10. Skær hver kvarte i 4-5 stykker op i panden.
  11. Riv gulerødderne op i panden.
  12. Snit kålen fint og tilsæt den.
  13. Hæld vandet over.
  14. Tilsæt salt.
  15. Bring i kog.
  16. Lad det nu simre 45-60 minutter under låg.
  17. Tjek at der er vand over og spæd til hvis det er ved at tørre ud.
  18. Rør rundt og mas æblestykkerne lidt en gang imellem.
  19. Hvis der skal ris til, så sæt dem i gang når der er 15-20 minutter tilbage af tiden.
  20. Lav en meljævning og jævn sovsen, så den er nogenlunde tyk.
  21. Smag til med salt og eventuelt lidt ekstra karry.

Server når risene er klar, med saltede, ristede peanuts til.