Råkost er i virkeligheden en salat, men typisk meget fint snittet eller revet
Råkost kan laves af gulerødder og een eller flere andre grøntsager og eventuelt et æble. Du skal stort set altid bruge gulerødder, men vælg mellem kål, selleri, persillerod, æble eller squash som supplement afhængigt af hvad du kan lide. Selleri og persillerod er lidt kraftigt, æble er lidt sødt og kål er ret neutralt, squash og æbler gør råkosten lidt våd, men det hele fungerer.
Du kan også komme kerner og rosiner eller tørrede tranebær i.
Du skal bruge:
Hvis du kommer æble eller squash i kan det godt blive lidt ”moset” og brunt. Det smager fint alligevel.
Det kan også godt blive lidt vådt hvis det står længe, men smager fint. Lad det dog ikke stå for længe, og rør rundt et par gange inden du serverer.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
2-4 | Gulerødder | |
Cirka samme mængde som gulerødderne | Hvidkål eller spidskål | Valgfrit |
Halt så meget som gulerødderne eller mindre | Knoldselleri eller persillerod | Valgfrit |
Halt så meget som gulerødderne eller mindre | Squash | Valgfrit |
Halt så meget som gulerødderne eller mindre | Æble | Valgfrit |
½ dl | Solsikke-, græskar- eller pinjekerner. | Ristede |
½ dl | Rosiner eller tørrede tranebær | |
3 spiseskeer | Citronsaft | |
½ teske | Salt | |
1 spiseske | Sukker eller honning |
Trin | Tid |
---|---|
Riv gulerødder | 5 min |
Riv eller snit andre ingredienser | 5 min |
Kom dressing over og rør sammen | 1 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 11 min |