Æg, olje, salt, citron, måske lidt sennep... det er det!
Jeg spiser ikke meget mayonnaise - eller majonæse som det også kan hedde. Men når jeg gør, så laver jeg den selv. Det er nemt, det smager godt, og det består af de helt basale ingredienser og intet andet. Ingen emulgator, intet forsuringsmiddel, ingen farve.
Det kræver ikke meget andet end lidt selvtillid og de rette råvarer kombineret med lidt metode. Så lykkes det hver gang. Lav ikke for meget. Jeg gemmer ikke gerne mayonaise, men bruger helst det hele på en gang.
Den røres i hånden i en lille skål med et ikke alt for stort piskeris.
Skålen, ægget og oljen skal helst have samme temperatur. Ægget kan komme fra køleskabet. Det får samme temperatur ved at komme ned i skålen og blive rørt lidt rundt og stå et øjeblik før den første olje kommer i.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
1 stk | Æggeblomme | |
ca. 2 dl | Olje | Helst smagsneutral, gerne vindruekerneolje |
Meget lidt | Salt | |
1 spiseske | Cintronsaft | |
1 teske | Sennep |
Trin | Tid |
---|---|
Dele æg | 1 min |
Røre olje i | 9 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 10 min |