Kokos-makroner

Supernemme kager, der smager fantastisk. De kan spiffes op med alle mulige tilsætninger såsom chokolade eller nødder, revet appelsinskal, marcipan eller andet, der kan give smag og/eller tekstur.

Supernemme kager, der smager fantastisk. De kan spiffes op med alle mulige tilsætninger såsom chokolade eller nødder, revet appelsinskal, marcipan eller andet, der kan give smag og/eller tekstur.

Jeg ved godt at kokostoppe traditionelt er nogle store, lyse og lidt klæge kager, der er sprøjtet op af en ret tynd dej og dyppet i chokolade efter at de er bagt. Men jeg kan lige så godt lide dem små og sprøde som de er lavet her. Og med chokoladen inden i er det stadig meget fine og velsmagende.

Ingredienser: 
MængdeIngrediensBemærkninger
200 gram
Kokosmel, ret groft
100 gram
Puddersukker
2 små
Æg
...eller 1 stort
½ stang/1 tsk
Vanilje
Vaniljesukker er OK, men ægte vanilje er bedre
En knivspids
Salt
Salt i det søde kan gøre underværker
½ deciliter
Evt. hasselnødder
Hak dem groft og rist dem på en pande. Mandler kan også bruges
½ deciliter
Evt. mørk chokolade
Hak chokoladen groft
Tidsforbrug: 
TrinTid
Blande dej
5 min
Sætte på bageplade
10 min
Bage
10 min
Samlet tilberedningstid ca.25 min
Vejledning: 
  1. Hæld kokosmelet op i en skål og tilsæt puddersukker, vanilje og salt.
  2. Tilsæt evt. nødder og/eller chokolade.
  3. Bland det hele godt med en ske.
  4. Slå æggene ud i blandingen.
  5. Vend det hele sammen så det bliver en klistret masse.
  6. Kom bagepapir på en bageplade.
  7. Tag hvad der svarer til 1-2 spiseskeer af dejen og mas det sammen til en kugle inde i hånden (Det er meget fedtet og klistret!).
  8. Sæt kuglerne på bagepladen med lidt afstand (de vokser ikke).
  9. Når de alle er sat så mas dem evt. lidt kegleformede.
  10. Bag dem i 10-15 minutter ved 210 grader.
  11. Køl dem af på en bagerist.