Helt almindelig kartoffelmos er en herlig ting. Og den kan tunes på alle mulige måder og blive endnu mere spændende.
Kartoffelmos er en klassiker, men den kan blive endnu bedre hvis man kæler lidt for den og "leger" lidt.
Kartoflerne skal ikke være for faste. De skal kunne koge ud. De må også gerne være ret store og grove. De skal alligevel moses til ukendelighed.
Brug også gerne andre rodfrugter til mosen sammen med kartoflern. Knoldselleri, persillerod, pastinak og den slags egner sig godt. Det skal bare kunne koge ud.
Du skal ikke lave for meget... kartoffelmos mætter enormt meget, og der behøves ikke så meget til hver.
Du kan sætte kartoflerne over i meget god tid. De kan sagtens stå og boble i 45 minutter eller en time. Det gør ikke den store forskel.
Når din mos er færdig, kan den piftes op på alle mulige måder:
I princippet kan mosen bære alle mulige ting, der giver smag eller noget at tygge i.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
150-200 gram pr. person | Kartofler | Gerne melede kartofler |
1-2 teskeer | Salt | |
2-4 spiseskeer | Smør | |
Ca. 1 deciliter | Mælk | |
½ teske | Revet muskat |
Trin | Tid |
---|---|
Klargøring af kartoflerne | 10 min |
Kogetid | 40 min |
Mosning | 5 min |
Opvarming | 5 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 1 time |