Æggerøre

Det er en slags røræg, men udgør et helt måltid. Nemt at lave og både billigt og sundt.

Æggerøre

Når vi laver æggerøre her i huset kommer vi ofte til at tænke på teltture, fordi denne ret er "opfundet" til det formål, og egner sig fint til at blive lavet i én pande eller gryde over en Trangia eller et bål. Det eneste problem er at panden er lidt besværlig at gøre ren bagefter, som det ofte er når man har lavet noget med æg.

Det er en ret der kan laves rent vegetarisk uden kød, men jeg bruger ofte en skive bacon eller to eller en rest af pølse, som jeg skærer i små stykker og rister.

Ellers kan den laves med hvad grøntsagsdepotet rummer: gulerødder, porrer, løg, kål (hvid-, spids, blom-), squash, peber, kogte kartofler, majs, ærter eller hvad man har og/eller lyster. Lidt mild chilli er heller ikke dårligt, men ikke for meget.

Ingredienser: 
MængdeIngrediensBemærkninger
1 spsk
Smør, olje eller fedt
1 stk
Gulerod
Skåret i små tern
1 dl
Porre, løg eller forårsløg
Fint snittet
1-2 dl
Andre grøntsager
Skåret i tern
4 stk.
Æg
½ dl
Fløde
½ tsk
Salt
Peber eller chili
½ tsk hakket chilli eller et par drej på peberkværnen
½ dl
Bacon, skinke eller pølse
Skåret i små tern
Tidsforbrug: 
TrinTid
Snitte kød
2 min
Sviste kød
5 min
Snitte og svitse grøntsager
5 min
Røre æg sammen
1 min
Røre sammen på panden
2 min
Samlet tilberedningstid ca.15 min
Æg og grøntsager
Bacon
Pisket sammen
Vejledning: 
  1. Skær kødet ud i små tern og svtis eller brun det i fedtstof på panden. Det må godt blive brunt.
  2. Skru ned og kom gulerødderne på og svits med nogle minutter.
  3. Kom de resterende grøntsager på og svits et par minutter.
  4. Rør æg, fløde salt og peber sammen.
  5. Kom evt. lidt ekstra smør på panden.
  6. Hæld det sammenpiskede æg over.
  7. Vend det sammen ved svag varme til ægget stivner.
  8. Servér straks med en skive rugbrød til.