Kogte kartofler er gode til rigtigt mange ting
De bedste kartofler er nye kartofler! Dem kan du købe først på sommeren. De kan bare vaskes med en grydesvamp eller skrabes med en kniv før de koges.
De næstbedste er mellemstore kartofler med skræl som er vasket så den kan spises. De skal måske bare skæres i stykker før de koges.
Om efteråret, vinteren og foråret kan du måske kun få store kartofler med grim skræl. De skal skrælles og skæres i mindre stykker før de koges.
Det nemmeste er at koge kartofler som er nogenlunde ens i størrelse. Som en bordtennisbold eller det halve er for det meste meget passende. Skær de største i 4 dele eller flere, de mellemstore i 2 og lad de mindre være som de er. Du kan også lave "pillekartofler", som koges med skræl på, som så pilles af med en lille kniv lige når kartoflerne er kogte.
Kog kartoflerne i en stor gryde med låg.
Tilberedningstiden varierer afhængigt af typen. De hurtigste er rene kartofler med skræl, som måske ikke engang skal skæres ud. De langsomste er kartofler, der skal skrælles og skæres ud. Hvis du vil pille dine kartofler tager det også lang tid. Du kan eventuelt lade folk selv gøre det ved bordet.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
200-300 gram pr. person | Kartofler | 4-500 gram hvis folk er meget sultne. |
2-3 spiseskeer | Salt |
Trin | Tid |
---|---|
Skrælle, skylle, skære | 10 min |
Komme i kog | 10 min |
Koge | 15 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 35 min |