Om knive

Dine knive er dit mest fundamentale og vigtige værktøj. Det er ikke et godt sted at spare.

Hav nogle gode, skarpe køkkenknive som du godt kan lide.

Hold dem skarpe med et strygestål.

Få dem slebet hos en isenkræmmer eller en slagter en gang imellem.

Pas godt på dem!

De må ikke komme i opvaskemaskinen eller ligge og være våde eller beskidte for længe.

Det er godt at have mindst fire gode knive:

  • En bred kniv, fx en kokkekniv eller en asiatisk grøntsagskniv.
  • En smal, glat kniv.
  • En smal takket kniv (brødkniv).
  • En lille kniv (nogle gange kaldet en urtekniv eller en pyntekniv).

De knive skal være gode og helt skarpe. Det er et godt sted at bruge penge. Knive holder længe og er vigtige fordi du skal bruge dem hele tiden. Du skal også bruge en skrællekniv (AKA en tyndskræller) og måske en lille grøntsagskniv som ikke behøver være enormt skarp.

Det kan også være en god idé at have et strygestål. Og hvis du bliver ambitiøs og vil have dine knive helt skarpe, så er et par gode slibesten også rare at have. Du kan også sende dine knive til slibning. Nogle slagtere kan hjælpe med det, og ellers kan store isenkræmmere eller professionelle køkkenforretninger sørge for slibning.