Tzatziki

Tzatziki er en mellemting mellem dip, sovs og en meget våd salat

Tzatziki kommer fra Grækenland, men er rigtigt godt til sådan noget som frikadeller eller kylling eller stegt kød hvor der ikke er noget sovs.

Du skal bruge:

  • En sigte.
  • Et kaffefilter og en kaffetragt.
  • En hvidløgspresser.
  • En lille skål til at lave det i.

Hvis det ikke skal blive for vådt, skal du forberede dig ved at dryppe yoghurten og agurken af for vand. Derfor tager det 1 time eller længere tid at lave tzatziki.

Tzatzikien kan godt stå en times tid eller to, men er ikke så god dagen efter.

Ingredienser: 
MængdeIngrediensBemærkninger
2 dl
Yoghurt
Skal dryppe af
1 stk
Agurk
Skal skrælles, rives og dryppe af
1-2 teskeer
Salt
1 fed
Hvidløg
Tidsforbrug: 
TrinTid
Klargøre og rive agurk
5 min
Afdrypning af agurk og yoghurt
1 time
Blandning af det hele
5 min
Samlet tilberedningstid ca.1 time 10 min
Agurker
Vejledning: 
  1. Start med at hælde yoghurten op i et kaffefilter i en kaffetragt.
  2. Stil det i køkkenvasken eller ned i et krus eller et glas og lad det dryppe.
  3. Du kan skrælle agurken først hvis du ikke kan lide agurkeskræl.
  4. Du kan også fjerne kernerne hvis du ikke vil have din tzatziki for våd.
  5. Riv agurken på et groft rivejern.
  6. Kom den revne agurk op i en sigte og drys saltet over.
  7. Sæt agurken til at dryppe af over en skål eller i en vask.
  8. Begge dele må godt stå en time eller mere og dryppe.
  9. Bare hæld drypvandet ud når det er klar.
  10. Skrab yoghurten over i en skål.
  11. Pres hvidløget i og kom lidt salt i. Spar eventuelt lidt på hvidløget. Frisk hvidløg kan være meget stærkt!
  12. Tryk det sidste vand ud af agurken ved at ”kramme” den i hånden.
  13. Kom det op i yoghurten og rør godt rundt.
  14. Så er det hele klar!