Tzatziki er en mellemting mellem dip, sovs og en meget våd salat
Tzatziki kommer fra Grækenland, men er rigtigt godt til sådan noget som frikadeller eller kylling eller stegt kød hvor der ikke er noget sovs.
Du skal bruge:
Hvis det ikke skal blive for vådt, skal du forberede dig ved at dryppe yoghurten og agurken af for vand. Derfor tager det 1 time eller længere tid at lave tzatziki.
Tzatzikien kan godt stå en times tid eller to, men er ikke så god dagen efter.
Mængde | Ingrediens | Bemærkninger |
---|---|---|
2 dl | Yoghurt | Skal dryppe af |
1 stk | Agurk | Skal skrælles, rives og dryppe af |
1-2 teskeer | Salt | |
1 fed | Hvidløg |
Trin | Tid |
---|---|
Klargøre og rive agurk | 5 min |
Afdrypning af agurk og yoghurt | 1 time |
Blandning af det hele | 5 min |
Samlet tilberedningstid ca. | 1 time 10 min |