Rosenkål

Rosenkål er en underkendt grøntsag

Lækre, friske rosenkål

Mange mennesker siger at de ikke kan lide rosenkål. Det er for det meste fordi de har fået kogt rosenkål, måske da de var børn, sandsynligvis kogt alt for meget.

Da nogle af os var børn, var rosenkål meget bitter og skarp i smagen. Det er ikke noget børn kan lide. Og voksne husker hvad de ikke kunne li' som børn.

Moderne rosenkål er mildere og hvis man bruger den rigtigt, er den en virkelig lækker og billig grøntsag. Og som al anden kål er den enormt sund.

 

Brug den i salater, sammenkogte retter eller i lynstegte wok-retter.

 

Fjern de yderste blade og skær eventuelt det mørke væk hvis der er noget.

Hak eller snit kålen fint til salater og sammenkogte retter. Hvis stokken er meget grov, så skær den fra.

Pluk eventuelt bladene af et ad gangen og kom i retten. Det ser pænt ud.

Rosenkål skal ikke koges sønder og sammen med mindre det er meningen at den skal forsvinde.

2-5 minutters tilberedning er nok når den er snittet eller plukket.